Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Mindennapos nyilvános ételosztásunk január 14-én a Teleki térről ismét a Blaha Lujza térre költözött át a téli krízis időszakára. Március 31-ig minden munkanapon 12 órától érhető el a szolgáltatás a Corvin mellett.

Az év egyik legnehezebben túlélhető időszaka a tél, ezért fontosnak tartjuk, hogy a legelesettebb embertársainkról való gondoskodásból magunk is kivegyük a részünket. A téli krízisidőszak fokozott veszélyt jelent a lakosság számára, de elsősorban azokra, akik vagy egyáltalán nem rendelkeznek lakhatással, vagy noha van saját háztartásuk, ám alacsony mértékű forrásaik, vagy a lekapcsolt közműszolgáltatások miatt otthonuk fűtetlen, gyengén fűtött, magukra főzni nem tudnak. Az ilyen esetekben más szolgáltatásokkal együtt a napi egyszeri meleg étel gyakorlatilag életmentő fontosságú lehet, nem csupán maga a friss étel, a forró tea, és a vitamindús gyümölcs révén, hanem mert kimozdulásra, sétára, utazásra – testmozgásra is ösztönzi az embert.

Ismét a Blahán március végéig

A helyszín megválasztásánál az volt az elsődleges szempont, hogy tömegközlekedéssel minél könnyebben, gyorsabban elérhető legyen, méreténél fogva pedig képes legyen befogadni naponta 500 embert.
A hontalan emberek mellett számos olyan kliensünk van, akiknek rezsi- vagy hiteltartozásaik miatt nem marad keretük önmaguk és családtagjaik megfelelő ellátására, így leginkább az étkezésből vonják el a pénzt. Az étkeztetéssel így kézzelfogható, alapvető segítséget tudunk nyújtani bárkinek, aki végigállja a sort. Az igénybevételnek ezen kívül egyéb feltétele nincs.

Várunk mindenkit szeretettel!

Kapcsolódó bejegyzések