Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Az elmúlt évben fél millió tál meleg étellel álltunk a magyar társadalom szolgálatára és a visszajelzésekből úgy véljük, igazán hatékonyan tudtunk segíteni. 2017-ben szeretnénk növelni kapacitásunkat és tevékenységeink körét, ehhez pedig szívesen fogadjuk a lakosság szíves támogatását, akár az adó 1% felajánlásaikat.

Bár a karácsony tovatűnt, az Ételt az Életért teljes gőzerővel folytatja munkásságát a hétköznapokban is. A két ünnep közötti időszal nekünk csak egy szusszanás volt, egy jelképes zárása az évnek, hogy újult erővel folytassuk tevékenységünket. 

Mint 2016-ban már láthattátok, csak Budapesten 6 osztóponton vagyunk jelen hétfőtől péntekig, így a fővárosban napi 1800 adag ételt szolgálunk fel. Ebből az egyik egy hajléktalan embereknek kialakított lábadozó, másik 4 helyszínen a családsegítő szolgálatokkal együttműködésben, míg a Városligetben közterületen osztunk friss meleg ebédet. Itt a szükségben élőket minden nap 12 órakor várjuk az Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út sarkán (a trolibusz fordulójánál).

Az elmúlt hetekben kialakult hideg- és fagykrízis sok otthontalan vagy éppen fűtetlen lakásokban élő, más módon nélkülöző család életét keserítette meg. A meleg ebéd minden nap egy lehetőség arra, hogy ezek a családok átvészeljék a leghidegebb téli hónapokat és közben azok is egy kis társaságra, közösségre lelhetnek, akik egyébként magányosan élnek otthonaikban. Emellett egy fiatalkorúak által lakott lakásotthon számára is napi szinten biztosítunk meleg ételt.

A hét végén, szombatonként is tevékenykedünk, akkor egy hajléktalanszállóra és egy gyermekotthonba szállítunk ebédet és olyan tartós élelmiszereket, melyeket adományként ajánlanak fel szervezetünknenk. A hét során átlagosan 30 önkéntes vesz részt fővárosi akcióinkban, ebből 15-en az Ételt az Életért mindennapjaiért felelnek. De vidéken sem tétlenkedünk: Pécs, Győr, Eger, Debrecen, Szeged és Marcali településeken rendszeresen, míg más régiókban alkalmi jelleggel tartunk meleg ebéd és tartós élelmiszer-osztásokat.

2017-ben szeretnénk tovább bővíteni missziós tevékenységünket, mivel az elmúlt esztendőben is rengeteg élelmiszersegély kérelmet kaptunk. A levelekből, kérelmekből kiderül, hogy egyre több és több családnak lenne szüksége vidéken is támogatásra. A legnehezebb helyzetben azok vannak, akik olyan szórvány- vagy kistelepüléseken élnek, amelyek kiesnek a szociális hálóból. Reméljük, hogy lelki törekvéseink és erőfeszítéseink hatására több és több rászorulónak tudunk segíteni életük normalizálásában, a hétköznapi életbe való visszatérésben.

2017-ben az alábbi kiemelt élelmiszercsomag osztásokat tartjuk a fővárosban (ekkor nemcsak meleg ebédet, hanem egy nagyobb tartós élelmiszeradományt is kapnak vendégeink).
Április 17. Húsvét hétfő, Blaha Lujza tér
Május 27. Gyermeknap, Óbuda, Flórián tér
Október 14. Élelmezési Világnap, Blaha Lujza tér
December 24-25-26. Karácsony, Blaha Lujza tér
Góranga – legyen mindenki boldog!

(Fotók: Benkő Vivien Cher, Rejtő Dávid, Balogh Tas)

Kapcsolódó bejegyzések