Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Ismét elérkeztünk a téli ünnepkör eseményeihez. December hónap, és különösen Advent és Karácsony ideje a várakozás, a remény, és a szeretet időszaka, amikor az ünnepek folytán mindannyian kissé befelé kezdünk figyelni, érzékenyebbé, bizakodóbbá vagy éppen reményvesztettebbé válunk – személyes lehetőségeinktől függően.

Már a Karácsonyt megelőző hetekben is számos meglepetéssel készültünk, egymást érik segítő akcióink, főként a gyermekeknek és a több gyermeket nevelő, nagycsaládoknak kívánunk kedveskedni. Több eseményt szerveztünk a 3. kerületben is, ahol székhelyünk is található. Szervezetünk szeretné, ha közvetlen környezetéért még többet tehetne. Ezzel szeretnének példát mutatni, egy elvet, egy módszert létrehozni, miszerint ha mindenki saját közvetlen környezetében igyekszik odaadóvá, mások támaszává válni, akkor alulról építkezve átfogó változás érhető el a teljes ellátórendszerben. Összességében így lehetséges, hogy egy teljesebb, kiegyensúlyozottabb és a szociális kríziseket nélkülöző világban élhessünk.


 

2011 egyébként az Önkéntesség Éve Európában, így Magyarországon is. Ennek köszönhetően előtérbe került a civil szféra tevékenysége és az év fő üzenete is ehhez kapcsolódik. A társadalmi problémákat egyedül megoldani lehetetlen, de összefogással, kis lépésekkel, lokális szinten segítve környezetünket elérhető egy globális változás és erősödés a világban.

Önkénteseink december 15-én a Békásmegyer határában található Fővárosi Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon 60 bentlakó gyermeke számára vittek ajándékokat, könyveket, édességeket, december 17-én, szombaton pedig az Óbudai Családsegítő udvarán 500 fő részére tartottak ételosztást. Az Óbudai családok és idős emberek a szokásos meleg étel mellé gazdagon megrakott élelmiszer segélycsomagot is kaptak ajándékba, melyben a gyümölcsök mellett tartós élelmiszerek, tea, édességek, innivaló, de még szappan is helyet talált. Örömünkre szolgált olyan embereken segíteni, akiknek e csomag nélkül az ünnepi asztal is a nélkülözésről szólna.

Fotók pedig itt láthatók:
Játékosztás Gyermekotthonban
Óbudai ételosztás

Kapcsolódó bejegyzések