Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Kiemelt karácsonyi ételosztást tartunk Egerben, december 21-én délben. 400 adag egytálételt és tartós élelmiszert juttatunk el a rászorulóknak. Az akcióban több olyan önkéntes is közreműködik, aki egri egyetemistaként korábban maga is igénybe vette Alapítványunk diákétkeztetési programját, ám most ő segít a bajbajutottakon.

Alapítványunk fő feladatának tekinti, hogy segítse a rászorulók, a szociálisan hátrányos helyzetűek illetve a beteg gyermekek étkeztetését. Egri Irodánkat 1999-ben alapítottuk azzal a céllal, hogy az alapítvány célkitűzéseit széleskörű civil összefogással megvalósíthassuk.

Az emberi szükségletek alapja az étkezés, a test fenntartása, mivel csupán ennek biztosításával képes az egyén fejlődni, gondolkodni és megoldani egyéb problémáit. Az Egerben működő Ételt az Életért Programirodánk munkatársai évek óta naponta félezer adag meleg ebédet osztanak ki a helyi rászorulóknak – ami éves szinten több mint 100 ezer tál meleg ételt jelent. Úgy véljük, a társadalom felemelkedése érdekében első lépésben az éhező rétegen kell segíteni. Kötelességünknek érezzük az elesett helyzetben lévő embertársaink megsegítését politikai, etnikai vagy vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. Létminimum alatt élő nagycsaládosok, egyedülállók, idős nyugdíjasok, fiatal párok veszik igénybe leginkább a szolgáltatást.


2016-ban indult útjára a diákétkeztetési program, amelynek keretében az Eszterházy Károly Egyetem nehezebb sorsú hallgatói számára biztosítunk ingyenes ebédet. A hallgatók tanulmányi és fenntartási költségei sok családnak rendkívül megterhelőek, a cél azonban az, hogy a diákok a szakma vagy a diploma megszerzéséig az oktatásban maradjanak és összpontosítsanak tanulmányaikra. A felsőoktatásban résztvevő diákok terheinek enyhítésére létrejött szociális program folyamatos, de a legnagyobb igény a szorgalmi időszakban mutatkozik. A visszajelzések alapján a résztvevő napi 100 diák számára nagy segítséget jelent az ebédtámogatás. A változatos és egészséges egytálétel mellé kenyér és esetenként édesség is jár, melyet érvényes diákigazolványával bármely hallgató igényelhet.


Az adventi időszakban a főváros mellett 14 vidéki helyszínen, köztük Egerben is szervezünk ünnepi ételosztást. A december 21-én tartott karácsonyi akció során 400 nélkülöző egri lakos fog ellátásban részesülni, melynek során meleg egytálétel, friss kenyér, tartós élelmiszercsomag (tartalma: rizs, olaj, liszt, cukor) tejtermékek, édességek, péksütemény találnak majd gazdára. A kiosztásban az egri Eszterházy Károly Egyetem azon hallgatói is segíteni fognak, akik eddig maguk is az alapítvány támogatását élvezték. Céljuk, hogy viszonozzák szervezet gondoskodást, illetve hogy megtapasztalják az adás örömét azok után, hogy maguk is átélték, milyen érzés nélkülözésben élni.

Kapcsolódó bejegyzések