Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Budapesten december 15-én egy Fővárosi Önkormányzat által fenntartott gyermekotthon 60 lakója számára szervezünk étel- és játékosztással egybekötött kulturális délutánt.

December 17-én az óbudai családsegítő központ által javasolt családok számára 500 adag meleg étel, és egy bőséges élelmiszercsomag az ünnepi felajánlásunk. Sok olyan családot ismerünk, ahol e nélkül az adomány nélkül sajnos üres lenne az ünnepi asztal.

A fővárosban december 24-25-26-án a Blaha Lujza téren folytatódik az ünnepi programsorozat. Mindhárom nap 1200 adag meleg ételt, teát, indiai édességet, és mindenkinek egy-egy gazdag élelmiszercsomagot osztunk szét a több zsák meleg ruha, és a gyermekjátékok mellett. Önkéntes munkával kapcsolatos információk lentebb.

Az országos szeretetlakoma nem csupán a fővárosban, hanem az elmúlt évekhez hasonlóan több megyében, összesen közel 20 helyszínen különböző időpontokban zajlik, s összesen több mint 6000 adag ételt szolgálunk fel ilyenkor. A programsorozat érinti többek között Debrecent, Egert, Pécset, Miskolcot, Kaposvárt, és több kisebb települést.

Somogy megye:
December 23-án Somogyvámoson 700 adag indiai menüt és édességet osztunk szét a falu lakói körében. Az ételt minden lakos házhoz szállítás útján, melegen tartó dobozokban kapja kézhez.

A két ünnep között 130 darab – lisztet, rizst, cukrot, olajat, narancsot tartalmazó – ajándékcsomaggal és karácsonyi süteménnyel vendégeljük meg a falu nyugdíjasait.

Kaposváron december 23-án a helyi családsegítő központ által kijelölt 80 rászoruló család részesül egy-egy élelmiszercsomagban az ünnepek alkalmából. A csomag mellé családonként egy-egy könyv is jár.

Marcaliban helyi önkénteseink 50 rászoruló család számára állítanak össze élelmiszercsomagokat és olvasnivalót. A segélyben a Polgármesteri Hivatal által is rászorulóként nyilvántartott családok részesülnek.

Hajdú Bihar megye:
Debreceni telephelyünkön a segélyakció keretében december 25-én 12 és 14 óra között 150 főt látnak vendégül önkénteseink a Magyari u. 2. szám alatt működő Govinda Kulturális Központ udvarán. A babgulyásból, kenyérből, halavából és forró teából álló ebédre elsősorban a helyi gyermekvédelmi intézmény, a családsegítő, és a SZETA által delegált rászorulók jogosultak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye:
Miskolcon a karácsony előtti hétvégén, december 18-án az Európa téren vendégelünk meg közel 200 rászorulót, akiket a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat értesít ki. A vegetáriánus menü, illetve a több zsák meleg ruha déli 12 órakor kerül kiszolgálásra.

Jász-Nagykun-Szolnok megye:
A megyeszékhelyen, Szolnokon idén a Humán Szolgáltató Központ által működtetett hajléktalan szálló hátrányos helyzetű lakói számára szervezünk ételosztást december végén.

Heves megye:
Az egri Krisna-templom lakói december 26-án déltől tartanak karácsonyi ajándékozást, mely során 104 fő részére nyújtanak támogatást. A hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyerekek édességet és gyümölcsöt, a felnőttek lisztet, cukrot, olajat kapnak önkénteseinktől.

Baranya megye:
December 17-én Pécsett, az Önkormányzat által fenntartott Életminőség Fejlesztő Intézettel együttműködve, fogyatékkel élő, vagy mozgáskorlátozott fiatal felnőttek, középkorúak, babgulyást, halavát, kenyeret, gyümölcsöt kapnak szervezetünktől.

Csongrád megye:
Szegedi önkénteseink december 23-án szintén rendeznek karácsonyi segélyakciót, melynek keretében a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve meleg ebéddel vendégelnek meg közel 100 helyi rászorulót.

Békés megye:
A megyeszékhelyen a helyi fedél nélkül élők nappali melegedőjében tartózkodókat látjuk vendégül meleg egytálétellel, házi készítésű kenyérrel és teával a két ünnep között. Ilyenkor már kevesebb a segélyakció, így jól jön a gondoskodás.

Bács-Kiskun megye:
Kecskemét városában a karácsony előtti, illetve utáni vasárnapon is – ahogyan egész évben – melegétel házhoz szállításával könnyítik meg 50 olyan helyi lakos sorsát, akik nehezen látják el magukat.

Oszd ki TE az adományod!

Az ajándékozás a szeretet megnyilvánulása. Örömteli dolog bármilyen csekély ajándékot adni vagy kapni, mert ez összekapcsolja az embereket. Arra biztatunk, ha adakozni vágysz, saját adományodat ezekben a napokban te magad oszd ki, hogy személyes kapcsolatba kerülhess más, nehéz sorsú emberekkel, s kialakulhasson köztetek egy minden nehézségen átívelő, őszinte, segítő kommunikáció. Hidd el, megéri! Hívj bennünket a 30/243-1486-os számon!

Önkéntes munkára az alábbi helyeken és időpontokban van szükség:
Dec. 15. 16 óra: Játékosztás gyermekotthonban
Dec. 17. 9 óra: Csomagok összeállítása (III. ker. Csillaghegy)
Dec. 17. 12 óra: Csomagok szétosztása (III. ker.)
Dec. 23. 14 óra: Konyhai előkészítés (III. ker. Csillaghegy)
Dec. 24-25-26. 9 óra: Konyhai előkészítés (III. ker. Csillaghegy)
Dec. 24-25-26. 12:30: Ételosztás (VIII. ker. Blaha Lujza tér)
Dec. 25-26-27. 7 óra: Éthordó mosogatás (III. ker. Csillaghegy)

Jelentkezés önkéntes munkára: Szilaj Péterné 30/243-1486

A karácsonyi eseménysorozatunk támogatói:

Budapest Fővárosi Önkormányzat, Fővárosi Csatornázási Művek, Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat, Fővárosi Közterület-felügyelet, Zelt Kft, Csodaest Kft, Bonduelle Central Europe Kft, J and J Center Kft, REÁL Hungária Élelmiszer Kft, Naturproduct Kft, Kalács Kft., Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány, Pannon Titán Kft, Vaskapu Étterem, Mobiltoalett Kft, Hamdi Cukrászda, Castle Rock Kft, és még sokan mások, akik nem akartak megjelenni…

Minden kedves adományozónknak és a hazai lakosságnak is hálával tartozunk egész éves támogatásáért, mellyel segítségünkre vannak e fontos esemény megvalósításában. Igazán köszönjük, s szívből reméljük, hogy a jövőben is nyílik majd lehetőség az összefogásra!

Minden kedves látogatónknak Boldog, Szeretettel teli Ünnepeket kívánunk!

<iframe width=”480″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/nDoluSr0zqs” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Kapcsolódó bejegyzések