Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Csúcspontjához érkezik Ételt az Életért Alapítványunk adventi ételosztó sorozata, s az elmúlt évtizedekhez hasonlóan a fővárosban tetőzik majd a program. December 24-26. között idén kivételesen nem a Blaha Lujza téren, hanem a NÉPLIGETBEN, a Planetárium mellett kerül megrendezésre a háromnapos Karácsonyi Szeretetlakoma, amely során minden nap több mint ezer adag meleg ebédet és ugyanennyi tartós élelmiszercsomagot vihetnek haza a vendégek – az adagszámok naponta eltérnek. A egyenként mintegy 20 különféle összetevőből álló csomagok komoly anyagi megtakarítást jelentenek a családoknak, akik a téli kiadások mellett sokszor még az őszi beiskolázási költségek utóhatásait nyögik, vagy éppen lakbér, vagy rezsi tartozásokkal küzdenek. A kiemelt karácsonyi ételosztás 11 órakor kezdődik majd, mindhárom napon. Az igénybevételhez szükséges sorszámozott karszalagokat reggel 8 órakor kezdik osztani az önkénteseink az érkezőknek. Az esemény nyilvános, a segélyt bárki igénybe veheti, aki karszalagot kapott.

Országos akciósorozat

Az ünnepi ételosztást egész december hónapban tucatnyi vidéki akció előzte meg. Ezek során több száz tonna tartós élelmiszer és több ezer adag meleg ebéd került kiosztásra. Alapítványunk célja, hogy minél szélesebb körben, kifejezetten a hátrányos helyzetű vidéki régiókban is minőségi, egészséges, vegetáriánus ételek osztásával segítsük a rászoruló lakosságot, miközben a lelki gondoskodással az emberek biztonságérzetét is igyekszünk növelni.

Te is részese lehetsz

A kiemelt ételosztásokat mind saját forrásaiból, mind az adományozók nemes felajánlásaiból finanszírozzuk, s ezeknek köszönhetően többféle és egészségesebb élelmiszer alapanyagok kerülhetnek a csomagokba. A vállalkozói adományok mellett ebben hatalmas szerepük van a kisösszegű felajánlásoknak is, ezek ugyanis egy szakmai szervezet kezében együttes, nagy eredménnyé alakulnak át. Idén arra szerettük volna felhívni a figyelmet karácsonyi kampányunkal: „Neked kis lemondás. Neki nagy segítség.”, hogy segíteni bármilyen kis felajánlással is lehet! Ami ugyanis egyeseknek csupán kicsi áldozat, pl. lemondani egy mozijegyről, egy csésze kávéról, egy újabb szett karácsonyi díszről, vagy akár a szemétbe kerülő csomagolópapírról, az a megtakarított és felajánlott összeg másvalakinek az életét változtathatja meg, pl. étel kerül az asztalra.

Harmincadik karácsonyi ételosztás
A Krisna-hívők közössége által alapított szegényélelmezési missziónk idén 30 éve végzi munkáját hazánkban, tehát idén harmincadik alkalommal töltjük majd a téren az ünnepeket embertársaik megsegítésével. Missziónk a vallási előírásoknak megfelelően a kegyesség, az együttérzés és a gondoskodás jegyében jött létre. Kezdetben száraz élelmiszerek, gyümölcsök, később meleg ételek osztásával indult útjára a program, mára azonban egy országos, több főző- és tálalókonyhával rendelkező, komplex ellátási rendszerré fejlődött fel. Ám nemcsak az ünnepek során osztunk meleg ebédet és kiegészítő élelmiszereket, hanem az év minden napján segítjük a társadalom elesettjeit, mind a fővárosban, mind vidéken. Munkánkat a www.eteltazeletert.hu oldalon át pénzadományokkal is lehet támogatni, hálásan köszönjük vendégeink nevében is, ha segítitek munkánkat!

Országos akcióinkról itt olvasattok: https://krisna.hu/2019/december-24-26-etelt-az-eletert-karacsonyi-szeretetlakoma/

Kapcsolódó bejegyzések