Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Kiemelt gyermekétkeztetési akció indul Kisterenyén. 750 adag étellel segítjük a rászoruló gyermekeket a két ünnep közötti időszakban

Alapítványunk a két ünnep között gyermekétkeztetési programot indít Kisterenyén, a régi óvoda épületében, a JEROMAF nevű civil szervezet felkérésére. Az akcióra azért van kiemelten nagy szükség, mert a településen szűkös körülmények között élő családok a tanítás nélküli időszakban nem tudják megfelelően étkeztetni gyermekeiket. Nógrád megye e településén rendkívül nagy a munkanélküliség aránya. Az itt élő gyerekeknek alig van kitörési lehetőségük, fűtetlen lakásban, legtöbbször gyertya mellett tanulnak, étkezésük hiányos.

A szervezet felkérésére ezért december 27. és 31. között naponta 150 gyermek élelmezését vállalták egri önkénteseink. Ennek során nem csak friss meleg ebédet, hanem gyümölcsöt és tejtermékeket is kapnak a megfelelő táplálás érdekében. Alapítványunkhoz már számtalan hasonló kérés is érkezett, ugyanis a különböző óvodai és iskolai szünetekben több kistelepülésen nem megoldott a gyermekek szünidei ellátása, az önkormányzatoknak sem futja plusz támogatásra, az egyetlen napi étkezést a nevelési, oktatási intézmény biztosítja.

Azt reméljük az akciótól, hogy a kiegyensúlyozottabb ellátás révén a fiatalok kedvet kapnak a tanuláshoz és megfelelően tudnak majd teljesíteni januártól az óvodában és iskolában.

Kapcsolódó bejegyzések