Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk pécsi csapata októberben a Pécsbányai Családok Átmeneti Otthonába látogatott, ahol a tartós élelmiszercsomag-és játékosztás mellett, egy közös főzéssel egybekötött vegetáriánus lakomával is kedveskedtek az ott élő nehéz sorsú családoknak.

Megérkezett az ősz, nyirkos, hűvös napok köszönnek be a mindennapjainkba. Az éltető napsugár egyre ritkábban cirógatja arcunk, hangulatunk is ingatag. Az októberi szürkeségben, mégis sikerült vidámságot csempészni az emberek szívébe, mosolyt csalni, gondterhelt arcukra.

Az Ételt az Életért Alapítvány lelkes pécsi csapata, október 3-án, ellátogatott a pécsbányai családok átmeneti otthonába. Tervünk az volt, hogy egy izgalmas, közös főzés alkalmával, megismertessük az ott lakó családokat az ízletes, egészséges, egyszerűen elkészíthető és nem utolsó sorban olcsó, vegetáriánus ételek elkészítésével.

Kezdetben gyanakvó tekintetek fogadtak minket, csupán 1-2 önként jelentkező akadt, akik részt vállaltak az előkészületekben és a főzésben. A sürgés-forgás láttán, na és persze a levegőben terjengő, finom illatok hatására csapatunk egyre duzzadt így hamar vidám kacajok hangja töltötte be a komor hangulatú konyhát. Kíváncsi tekintetek sokasága fürkészte tevékenykedésünket. A menü a következőkből állt: Kitri (indiai zöldségfőzelék), bundában sült sütőtök és szejtán, zöldségfasírt, köretnek krumplipüré és puri (lepénykenyér) Az édességek sem maradhattak el, melyek ezúttal halava (forró gyümölcsös, magvas darapuding) és meggyes piskóta lett.

Amikor a bőséges lakoma elkészült, már igencsak sokan gyűltünk össze, az ott lakó 20 család, több mint a fele jelen volt. A jóízűen falatozó, elégedett arcok láttán tudtuk, hogy sikeresek voltunk. A főzésnél, óvatosan bántunk az idegen fűszerekkel, kevesebbet használtunk belőlük az általunk megszokottnál, ám meglepődve tapasztaltuk, hogy a szülők, különösen a gyerekek részéről, lelkes volt a fogadtatása az újszerű ízeknek.

Az atmoszféra tapinthatóan békés volt, önkénteseink érdekes beszélgetéseket folytattak a családokkal a lelki kultúránkról és a vegetáriánus étkezés rejtelmeiről. A program végén csomag formájában tartós élelmiszereket is osztottunk a résztvevőknek, mely tartalmazott lisztet, sárgaborsót, tésztát, lekvárt, de tejet és almát is. A gyerekeket apró állatfigurákkal, babákkal, társasjátékokkal, színes ceruzákkal és kifestőkkel ajándékoztuk meg. Akik nem voltak otthon, azok számára is tettünk félre mindenből.

A közös főzés alkalmával megélt tapasztalataink és a számos pozitív visszajelzés, melyet a résztvevőktől kaptunk, arra sarkallt minket, hogy folytassuk ezt a fajta karitatív tevékenységet. Ennek fényében, már fel is vettük a kapcsolatot, a következő lehetséges helyszínek vezetőivel. 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések