Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A nyár folyamán több olyan gyermektábort is támogattunk élelmiszer-adományokkal, melyek nehéz sorsú fiatalok hasznos nyári időtöltését biztosították. Kedves beszámolók érkeztek a szervezőktől, ezekből közlünk néhány rövid részletet és képeket.

Kartali Gyermektábor

Nem tudom eléggé megköszönni magam és a gyerekek nevében az Önök segítségét, mellyel nagyban hozzájárultak egyhetes táborunk sikeréhez. Az Önök segítségével jutottak hozzá a gyerekek a „fenséges, királyi reggelihez”, ahogyan ők nevezték, azaz a tejhez és müzlihez. Határozottan kijelentem, hogy a 45 gyerekből 36 soha nem jut hozzá a tej + müzli menühöz. A 45 gyerekből a fele nem jut hozzá rostos üdítőhöz otthon, és a gyerekek közül senki sem vesz paradicsomlét, csak azt ismerik, amit a nagymama készít. Szerettem volna, ha mindezt Önök is tudják, mert nem voltak ott, amikor átadtuk nekik, hogy nagyon, de nagyon jó helyre kerültek az Önök által kapott finomságok.

Kérem szíveskedjen mindenkinek átadni köszönetünket és még kérem, ha mi tudunk valamiben segíteni Önöknek, akkor keressen.


Belle Gyermektábor

Öröm, jókedv, vidámság, jó levegő, mozgás, víz, érdekes programok, szép helyszínek… Ezek a szavak jellemezhetnék az idei nyári táborunkat, melyet a Holt-Kőrös partján fekvő Szarvason szerveztünk.

A városi gyerekeknek kevés lehetőségük van naphosszat a tiszta levegőn, víz mellett, kellemes szép környezetben lenniük. A gyerekek, akikkel ide ellátogatunk, élményekkel gazdagodva, energiával feltöltődve mennek haza innen. Mindennapos programunk volt a városi uszoda úszó-edző nénijével egy-egy órát eltölteni. A Katalin 2 sétahajóval hajóztunk a Körösön, amit a gyerekek maguk is vezethettek. A varázslatos Vízi színpadon megnéztünk egy elgondolkodtató és élvezetes mesejátékot, de megfigyeltük a fákon lakó baglyokat, különleges vízi madarakat, sokat sétáltunk, és sokat nevettünk.

A fizikai és lelki jólét mellett fontosnak tartjuk az egészséges táplálkozást is, melyet ilyenkor is hangsúlyos figyelmet kap. Alapanyagaink között piacon vásárolt gyümölcsök, zöldségek, durumlisztből készült tészták, sajt és tejtermékek, méz, müzli, saját készítésű frissen főzött ételek, amiket mi előtérbe helyezünk. Ehhez a törekvésünkhöz az Ételt az Életért Alapítványtól kaptunk idén segítséget, mely mind az alapanyagok beszerzésében, mind az ételek elkészítésében és legegészségesebb felhasználásában nyilvánult meg. Ez dupla segítség volt nekünk, mert több speciális étkezési igényű gyermek tartott velünk, kinek érzékenység miatt, kinek meggyőződése miatt készítettünk más-más ételeket. Az alapanyagok között pedig idén szerepelt sok olyan is, ami eddig a mi költségvetésünkbe nem tudott beférni. Nagyon hálásak vagyunk az alapítványnak, ezúton szeretnénk megköszönni, amit a gyerekekért tettek, ezzel hozzájárulva a még magasabb komfort érzésükhöz, testi és lelki egészségükhöz.

Kapcsolódó bejegyzések