Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

2013 augusztusában egy újabb, a pécsi telephellyel bővült Alapítványunk országos hálózata, mely szeptemberben máris iskolakezdési támogatást nyújt 200 helyi család részére. A pécsi iroda létrejötte egy teljesen alulról induló kezdeményezés eredménye.

Pécsett sok évre nyúlik vissza az ételosztások története: az elmúlt évtizedben önkénteseink kiemelt ünnepekhez kapcsolódóan sok alkalommal szerveztek étel-, ill., csomagosztásokat, de a helyi rászorulók egész éves segítése mindezidáig nem tudott megvalósulni. Most azonban egyik aktív önkéntesünk, Kollár Zsuzsa, aki a volt Baranya Megyei Kórház dolgozója, útjára indított egy kisebb jótékonysági mozgalmat kollégái körében.

A kezdeményezés a „sok kicsi sokra megy” elven alapul: Zsuzsa arra kérte közvetlen kollégáit, hogy egy éven keresztül havi rendszerességű, kisebb összegű adományokkal támogassák az alakulóban lévő segélyprogramot. A kórházban már szinte egy divatos mozgalommá nőtte ki magát az adományozás. Ennek köszönhetően az addigi terv rövidesen kézzelfogható segítséggé nőtt, hiszen a helyi önkéntes csapat hónapról hónapra egyre több élelmiszercsomagot tudott összeállítani, amit először a helyi szellemi fogyatékkal élők napközis otthonában, később sokgyermekes rászoruló családoknak osztottak ki.

Idén májustól kezdve már havi 50 segélycsomagra jut az egészségügyi dolgozók adományaiból, amit az önkéntesek iskolákon keresztül juttatnak el a gyermekes családokhoz. Az iskolákkal való együttműködés rendkívül eredményesnek bizonyul, hiszen a tanulókkal fenntartott napi szintű kapcsolatuk révén maguk a pedagógusok a legalkalmasabbak arra, hogy megjelöljék a leginkább rászoruló családokban nevelkedő gyerekeket. Az adomány így a legjobb helyre kerülhet.

A pécsi önkéntes csapat lelkes és eredményes összefogását látva az Alapítvány is forrásokat különített el a havi segélyprogramok további támogatására, így egyre több rászoruló kaphat segítséget Pécsett és környékén. A programok híre gyorsan terjed, és mivel egy hiteles és valóban hasznos kezdeményezésről van szó, egyre nő a támogatók tábora is. Ma már a Megyei Kórház több osztályáról is rendszeresen adományoznak, és a városban egyre több cég és magánszemély is segíti a segélyakciók lebonyolítását.

Az őszi iskolakezdés nagy kihívást jelent egyes segélyszervezetnek, sok család számára ugyanis ez az időszak rendkívül megterhelő anyagilag és lelkileg egyaránt. A szükséges tanszerek beszerzése, az iskolai menetrend beállítása és közben az egyre fajsúlyosabbá váló anyagi problémák számos családot tesznek kiszolgáltatottá. A program önkéntesei ezért kiemelt élelmiszercsomag-osztással kívánják támogatni a szemeszterkezdést. Szeptember 13-án, pénteken az iskolai tanórák alatt 8-12 óra között 6 helyi iskolában tartanak csomagosztást. A segélycsomagok most 200 család számára jelentenek majd kézzelfogható és azonnali segítséget.

A pécsi iroda létrejötte, és az ott folyó humanitárius munka nagyon szép példa arra, hogy milyen nagy erő van az összefogásban és az egyéni felelősségvállalásban! Ha hajlandóak vagyunk észrevenni mások szükségét, és nem megyünk el mellette, hanem lehetőségeinkhez mérten igyekszünk tenni valamit szükséget szenvedő embertársainkért, akkor igazán nagy eredményeket lehet elérni. Ez a kezdeményezés nem csak az egyének életét teszi jobbá, hanem a közösség mindennapjait is. Megmutatja, hogy annak ellenére, hogy manapság mindenki nehezen él, és sok problémával küzd, mégis lehetséges, hogy másokkal is törődjön, és összefogással, közös erővel valóban jobbá tehetjük mások életét. És aki ad, az mindig kap is! Ha mást nem, bizonyosságot arra, hogy egy olyan közösség tagja, ahol az emberek egyéni nehézségeik, a manapság mindent átható sok nézeteltérés, véleménykülönbség ellenére képesek együttműködni, összefogni, és közösen tenni egy jó ügy érdekében.

Köszönet illeti Zsuzsát és önkéntes segítőit, amiért életre hívta ezt a programot és töretlen lelkesedéssel szervezi a pécsi iroda segélyakcióit! Köszönet a Megyei Kórház, a Honvéd Kórház, a Szájsebészeti Klinika, a Szemészeti Klinika, és az Urológiai Klinika műtő személyzetének. Köszönet a megyei kórház egyéb területén dolgozóknak, és mindenkinek, aki szintén vállalta, hogy legalább egy éven keresztül segíti rendszeres adományával a törekvéseinket, és azoknak, akik bármilyen adománnyal, szolgáltatással támogatták munkánkat!

A Pécsi Iroda a következő bankszámlaszámra köszönettel fogadja az adományokat:
10400779-49574954-52491002

Kapcsolódó bejegyzések