Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk 1999 óta működteti Egri Irodáját, hogy napi 400 adag étel kiosztásával segítse a rászoruló családok és idősek életét a térségben. A program egy állami, civil és egyházi összefogásnak köszönhetően új helyszínt kapott.

Hazánkban sajnos egyre több a rászorulók száma, ezért Alapítványunk egri önkéntesei célul tűzték ki azoknak az embereknek a megsegítését, akik külső körülmények hatására, rövidebb vagy hosszabb távon segítségre szorulnak. Az évek során egyre nőtt az ellátottak száma, ma már 400 (!) adag meleg ebédet és pékárut osztanak ki naponta. Ehhez szükség volt az önkénteseik önzetlen munkájára, a lakosság, az intézmények/vállalkozások támogatására és a helyi civil szféra együttműködésére.

Eddig köztéren, a nyílt utcán osztották ki az ételt, dacolva az időjárás viszontagságaival: hóval, széllel, faggyal, napsütéssel és jéggel. Ráadásul a helyi önkormányzati rendeletnek megfelelően, közterület-használati díjat kellet fizetniük azért, hogy tevékenységüket végezni tudják. A hosszú évek kitartó munkája azonban bebizonyította, hogy az Alapítvány tevékenysége hiánypótló és támogatásra érdemes, ezért az önkormányzat egy új, biztonságosabb, és fedett területet ajánlott fel az étkeztetés javárat. Emellett az egri honatyák készek voltak még arra is, hogy módosítsák a hatályos rendeletet, melynek értelmében ezentúl karitatív célok megvalósítására nem fog közterület-használati díjat bekérni az önkormányzat. Így az Alapítvány a felszabaduló összeget is az ételosztásra tudja fordítani.

A város nevében, közös sajtótájékoztatón köszönte meg Kovács Tamás tanácsnok az Ételt az Életért áldozatos munkáját. Az ételosztás új helyszínét a Vállalkozók a Városért Egyesület ingyenesen bocsátotta az alapítvány rendelkezésére, ezt követően felújította és tető is került az önkéntesek fölé. Ezen felül 50.000 Ft támogatást is átadtak szegényélelmezési célokra, mely összegből szervezetünk 250 ember meleg ebédjét tudja fedezni.

Lajosházi Péter, programunk egri irodájának képviselője megköszönte a támogatásokat és kiemelte, hogy közös összefogással még hatékonyabban tudják a szegénységet csökkenteni. Ilyen példaértékű együttműködésre van szükség az ország más területein is.

Videó: http://www.tveger.hu/uj-helyen-osztanak-etelt/

 

Kapcsolódó bejegyzések