Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Este van, csendes az utca, csak az ezüstszínű hópelyhek hullnak hangtalan. Az ablakokon fény szűrődik át, izgatottan csillogó szempárok kémlelik az utcát. „Mikor jön a Télapó?”, kérdezik a gyermekek, s közben édesanyjuk kezét szorongatják, „Hamarosan itt lesz, legyetek türelemmel kicsim!”, hangzik a válasz.

Pár pillanat múlva feltűnik a kapuban a Mikulás, vörös köpenyét, melybe belekap a fagyos szél,  fehér szakállát és méretes puttonyát hó födi….becsenget…az aprócska lánykák lélegzete is elakad….most csak ők vannak és a Télapó… minden más megszűnik…a gyermeki lélek a csodák mezejére lép. 

Kiskorunkban, többen megéltük ezt az érzést, beléphettünk a mesék, a varázslat világába, boldogan bonthattuk ki az ajándékcsomagjainkat, hallgattuk az öreg jótevőnk melegszívű intelmeit, szeretteink meghitt közegében.

A Télapó-hagyomány a III. században élt keresztény Szent Miklós nevéhez fűződik, akinek nevében szerte a világon megajándékozzák a gyermekeket. Ő maga gazdag családban születet, de egyszerű emberként élt a nép között, miközben tanított és szeretetet hirdetett. Éhínség idején a teljes egyházi vagyont a nép étkeztetésére fordította. Kiemelt figyelmet tulajdonított a szegény gyermekek megsegítésére.

Ez a páratlan szellemiség hatja át Alapítványunk törekvéseit is, hiszen napról napra több száz rászoruló számára biztosítunk melegételt. Kiemelt osztásainkon bőséges tartós élelmiszercsomagokat, gyümölcsöket, játékokat biztosítunk a rászoruló emberek számára.

Minden alkalommal megújulva, egyre több helyszínen munkálkodunk, könnyítve ezzel a nehéz sorsúak életén.

Idén december 6-án, Alapítványunk győri önkéntesei (Polák Patrik, Tarr Andrea, Horvát Veronika, Mádhava és Dorina) nagyszabású csomagosztást rendeztek Mikulás-ünnep alkalmából, ahol 100 szegény sorban élő apróságot ajándékoztak meg különféle finomságokkal teli zsákokkal. A csomagban volt 1-2 kg gyümölcs, sok-sok édesség, karácsonyfadísz és egy kifestőkönyv, melyet személyesen önkénteseink terveztek, készítettek. Számos adomány gyűlt össze és nem csak pénzbeli valamint tárgyi, hanem:

– a Győri Gyermekeink Mosolyáért Egyesület segített kiválasztani és értesíteni a gyerekeket

– a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ, adományként biztosította számunkra a termet

– parádés előadást tartott az Azbeszt Kacsa Zrt színtársulat

Minden boldogsággal felér számunkra egy kerekre nyílt szempár, lázasan bontogató, apró kéz és a végén egy édes gyermeki mosoly, mely átmelengeti a szívet.

A programon résztvevő gyermekek nagyon elégedettek voltak, az ajándékozást élőzenei kísérettel fűszereztük.

Jövőre is tervezünk Mikulás-ünnepi osztást, örülnénk, ha minél több gyermeket megvendégelhetnénk, sokan állnak még a sorban! Ha segítesz, te is megélheted az adakozás örömét, mely semmi mással nem ér fel!

Kérjük, ha tudsz, segítsd törekvéseinket és keress minket az alábbi e-mail címen:

[email protected]

Köszönjük szépen!

Kapcsolódó bejegyzések