Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Május 26-án újabb kiemelt élelmiszercsomag- és meleg ebéd osztást tartunk Óbudán, a kerületben élő rászoruló családok számára.  A gyereknapi programra, viszont minden kedves érdeklődő családot szeretettel várunk!

Az Ételt az Életért minden nap 550 száz adag meleg ebédet oszt ki Óbudán. A kiemelt gyermeknapi ételosztás emellett egy plusz akció, a karácsonyihoz hasonlóan, amikor nemcsak egy különleges ebédmenüvel, hanem fejenként egy-egy több ezer forint értékű élelmiszercsomaggal is várjuk a családokat. A programot közel egy évtizede szervezi meg alapítványunk, Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, az Összefogás Óbudáért Egyesület és az Óbudai Családi Tanácsadó támogatásával. Az összefogás szép példa arra, hogy a különféle szervezetek együttesen hogyan tudnak hatékonyan fellépni a szegénység és a nélkülözés ellen. Budapest III. kerülete valóban élen jár abban, hogy minden lakos méltó körülmények között éljen.

 

A gyermeknapi ételosztás fontos üzenetet hordoz az Ételt az Életért és a Krisna-hívők részéről, mindkét szervezet létrejötte óta elkötelezett a gyermekek védelme terén. A program rávilágít arra, hogy ha a gyermekekért kívánunk tenni, és nekik szeretnénk egy valóban egészséges életet biztosítani, akkor nem elég a gyermekre gondolni, hanem a család egészét szükséges segíteni, amelyben él, és amelyben a legoptimálisabban fejlődhet. Ezt szolgálja például a gazdag tartós élelmiszercsomag, amelyből a szülők otthonaikban főzhetnek.

A családok segítéséből ugyanakkor – pl. ha lisztet, olajat vagy tüzelőt kapnak – a gyermekek közvetlenül nem merítenek örömet. Számukra sokszor legalább olyan fontos egy élmény, egy közös játék, a törődés, vagy egy kis ajándék finomság, mint az alapszükségletek biztosítása a család egésze számára. A gyermeknapon ezért mindig játszóházzal, programokkal készülünk, idén is lufihajtogatás, tűzoltó autó, állatsimogató, ugrálóvár, édesség és limonádé várja a Flórián térre látogatókat. Az Ételt az Életért ilyenkor azonban nemcsak a rászoruló családokra gondol. A gyereknapi programra – a csomagosztástól függetlenül – minden játszani, kikapcsolódni kívánó családot szeretettel várunk!

Valljuk, hogy az egészséges ételek, a szeretetteljes gondoskodás és a méltó gyermekkor minden csemetét megillet. A boldog gyermekek pedig egy napon társadalmunk tevékeny és elégedett felnőtt tagjai lesznek. Ha pedig értékeket kívánunk átadni számukra, akkor elmondhatjuk, hogy a gondoskodás, a karitativitás a legjobb példa a gyermekek számára.

Családi- és gyermeknap a Krisna-hívőkkel Óbudán
2018.05.26. 11:00-14:00
Óbuda, Vörövári és Szőlő utca sarok, a „Faluház” előtti parkoló és rét területén
800 élelmiszercsomag és 1000 adag meleg étel az Óbudai Családi Tanácsadó által regisztrált családoknak
Játszóház és finomság mindenkinek!

www.krisna.hu

Kapcsolódó bejegyzések