Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Vidéki ételosztó programunk önkéntesei nem is 4, hanem talán 8 keréken gurulnak, annyira gyorsan és sok helyszínre jutnak el minden hónapban. Segélykérő leveleitekből azonban tudjuk, hogy még így is számos helyen várjátok, hogy újabb ételosztó helyszíneket nyissunk. Még sokkal több segítségre lenne igény, és ezt mi minden nap tudatosítjuk magunkban. Mi is ezen dolgozunk, noha közben szeretnénk fenntartani a korábbi rendszeres ételosztásokat is. Nem könnyű feladat. A legtöbb helyszínre havi rendszerességgel látogatunk el. Tudjuk, hogy hazánkban még rengeteg kistelepülés van, ahol segítségre lenne szükség. Támogatásotokkal, kedves felajánlásaitokkal lassan, de biztosan növeljük a kiosztott adagok számát. Egy kis beszámoló, a teljesség igénye nélkül…

„Mint egy falat kenyér” programunk Nagykanizsán is havi rendszerességgel oszt ételt. 200 adag székelykáposztával, pékáruval, körtével és müzli szelettel tudtunk kedveskedni vendégeinknek március 30-án. A családok átmeneti otthonában, a családsegítő szolgálat által értesített embereknek, és egy hajléktalanokat ellátó szállón osztottuk ki mindezt.

Az első 108 ételcsomag kiosztása után újabb 262 főt láttunk vendégül Békéscsabán a hónap elején, kiemelt ételosztásunkon. A szervezők mesemondó programmal, büfével, szendvicsekkel, fánkkal és linzerrel, valamint gyümölccsel vendégelték meg a családokat, ezen kívül egy rendkívül gazdag ételcsomagot is hazavihettek az érkezők. A mostani 108 csomagban alma, liszt, búzadara, rizs, olaj, cukor, tészta, sárgaborsó, sűrített paradicsom, csoki golyó és táblás csokoládé volt. A program több mint 20 önkéntes és több tucat adományozó segítségével valósulhatott meg!

Márciusban idén már 3. alkalommal tértünk vissza Győrszentivánra. A februári gyümölcsözön után most 150 adag meleg ételt, pékárut, banánt és müzliszeletet vittünk a rászoruló családoknak.

Veszprém és Tapolca, két szintén rendszeres ételosztó helyünk. Februárban Veszprémben 100, Tapolcán 200 adag meleg ebéd várta a családokat.Március végén pedig 250 adag meleg ebédet vittünk a programra. Többek között itt osztottuk ki februárban a tejszeleteket, amiket ezúton is hálásan köszönünk. Az Egymásra Utalva Alapítvány jóvoltából – akik maguk is részt vesznek az összes helyi ételosztásban – tartós élelmiszereket is kaptak az érkezők, liszt, cukor, tészta, olaj kerülhetett a csomagokba.

Szolnokon, illetve mellette Vezsenyben és Tószegen segítettünk március elején. Szolnokon a helyi hajléktalanszállóra és a családok átmeneti otthonába is ellátogattunk. Itt is és a két kisebb településen is nagy örömmel fogadtak minket, mivel szombat iskolaszünet, így gyakorlatilag étkezési szünet is van a gyermekeknek.
A meleg ebéd mellé pékárut, csokoládét, kekszet, narancsot is vittünk a családoknak. Köszönet a szolnoki önkéntesek önzetlen és kitartó segítségéért!

Minden ételosztás egy felemelő élmény. Nekünk is szükségünk van sok-sok lelki erőre ehhez a munkához. Ebben pedig önkénteseink odaadása, elszántsága és kedvessége segít bennünket. <3

Veletek még több embernek segíthetünk! Ha egyetértesz törekvéseinkkel, támogasd munkánkat a 13600-as Adhat vonalon át a 33-as kódot tárcsázva, hívásonként 500 Ft-tal vagy gondolj ránk adód 2X1%-ával. Adószám: 18095575-1-41 Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Technikai szám: 0389, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Itt egy kattintással segíthetsz: www.eteltazeletert.hu

Kapcsolódó bejegyzések