Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Éves szinten már 100 000 fölötti adagszámmal látja el Egri Irodánk a helyi rászoruló lakosságot.

Alapítványunk a 2013-as évre célul tűzte ki, hogy a budapesti rendszeres ételosztások fenntartása mellett vidéken is egyre több helyszínen segítse a rászorulókat. Észak-Magyarország különösen nehéz szociális terheket visel, melyek megoldásában szervezetünk is ki kívánja venni a részét. E térségben a havi átlagkeresetek alacsonyabbak az országosnál, emellett a gazdasági válság, és a csökkenő kereslet is munkahelyek megszűnésével, illetve a munkanélküliek számának emelkedésével járt. Míg országosan 11%-ra, Észak-Magyarországon ezzel szemben 16%-ra növekedett a munkanélküliségi ráta 2010 decemberére – írja a KSH. Egri Irodánk, amely 1999-ben alapult, az alapítvány életmentő célkitűzéseit e szociálisan hátrányos helyzetű régióban valósítja meg, együttműködve a helyi ellátókkal és önkormányzati szervekkel.

IMG_2277Míg 2012-ben közel 7000 adag meleg ételt osztott ki a helyi csoport, addig a 2013-as évben már megtízszerezik ezt a mennyiséget. A bővítést az egyre növekvő igények teszik indokolttá. A demográfiai szempontból idősödő, valamint gyenge gazdasági potenciálú térségben rengeteg a krízishelyzetben élő kisnyugdíjas, tartósan munkanélküli, és nagycsaládos, akiknek még a napi alapélelmiszerek beszerzésére sincs lehetőségük. Az ellehetetlenített élethelyzetben alapítványunk azáltal kíván segítséget nyújtani, hogy az élelmezés megoldásával a családok és idősek lehetőséget kapnak egyéb költségeik rendezésére és a fennálló tartozásaik kiegyenlítésére.

Egri önkénteseink által minden hétköznap 300 adag friss, meleg egytálétel és kenyér kerül kiosztásra, lehetőség szerint gyümölccsel és édességgel kiegészítve. A rászorulókat a helyi családsegítő értesíti a lehetőségről, és az igénybevevők éthordóban vihetik haza az ebédet, amelyet így a családdal közösen fogyaszthatnak majd el. A közös étkezések családmegtartó szerepére szintén nagy hangsúlyt fektetünk, noha sokaknak ez az egyetlen napi étkezési lehetőségük.

A rendszeres ételosztáson kívül egri önkénteseink kiemelt, hosszú hétvégékre eső, egyedi akciókat is terveznek 2013-ban. A rendszeres ellátás március 18-án indult, melyet helyi önkéntesek, egy vegetáriánus étterem, és kisebb vállalkozások is támogatnak, de nagy szerep jut az alapítványhoz beérkező lakossági 1%-os, és az állami támogatásoknak is.

Ezúton is köszönjük, ha adója 1%-ával támogatja tevékenységeinket! Adószámunk: 18095575-1-41

Kapcsolódó bejegyzések