Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Pécsett júniusban is minden a gyerekekről szólt. Alapítványunk pécsi csapata részt vett a Vasas Általános Iskola gyermeknapi programjának támogatásában, és ellátogattak a TÁMASZ alapítvány ellátottjaihoz is. Az akciósorozat utolsó helyszíne Pécsbánya lett, ahol egy alkotó tábor zárónapján önkénteseink is részt vettek.

Pécsi csapatunk felkérést kapott a Vasas Általános Iskola gyermeknapi programjának támogatására. Az előre összeállított gyümölcssaláta és hűsítő rózsavizes limonádé mellett többféle édességgel kedveskedtek az iskolában tanulmányaikat folytató gyermekeknek. A tanulók nagy százaléka nehéz körülmények között élő családból kerül ki, ezért fokozva az egész napos program vidám hangulatát, valamint figyelembe véve az egészséges táplálkozás irányelveit, (a családoknak problémát okoz a mindennapi élelem előteremtése) gyümölcssalátát készítettünk. A gyerekek boldogan ették a számukra oly ritka kincseket, így pillanatok alatt el is fogyott a kiosztásra szánt több kilógrammnyi gyümölcsáradat. A nagy hőségben jól esett a hűsítő limonádé a játékokban kimelegedett gyerekseregnek, s a napot végül egy kis nassolnivalóval zártuk cukorka és nyalóka formájában.

A pécsi csapat jótékonysági akciója ezzel még nem merült ki aznapra. Ellátogattak a TÁMASZ Alapítvány által üzemeltetett ápoló otthonba is, ahol 200 adagnyi szendvicsnek való alapanyag került átadásra a gyógyulni vágyók részére, akik hálásan fogadták önkénteseink segítségét. Reményeink szerint az Istennek felajánlott ételek nemcsak fizikailag segítették a gyerekeket és az ápoltakat, hanem lelkileg is.

Június közepén a Pécsbányai Kulturális Egyesület alkotói tábort hirdetett meg nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek. A projekt megvalósítását a Pécsi Színtér Egyesület vállalta magára. A táborban számos ingyenes program, gyereknapi műsor, kézműves foglalkozások, főzőverseny, ugrálóvár, tüzes zsonglőr bemutató, arcfestés és meglepetés játékok várták a felüdülésre vágyó gyerekeket.

Június 21-én, a tábor zárónapján, a hét eseményein résztvevő gyerekek műsorral is készültek, hogy megmutathassák, mi mindent tanultak az ott eltöltött idő folyamán. A rendezvényen, a meghívott vendégekkel együtt már 150 rászoruló élvezhette a programot. Alapítványunkat ismét megkeresve kérték, hogy lehetőleg mi is járuljunk hozzá e nemes jótékonysági eseményhez. Elkötelezett önkénteseink ezúttal is lelkesen vetették bele magukat a feladat elvégzésébe, így a végeredmény magáért beszélt. Az ínycsiklandó gyümölcsnyárs és halava (indiai édesség) mellett friss limonádét osztottak szét a résztvevők között, az est fénypontjaként a színpadon szereplők alakítását díjazva, többféle édességgel és egy-egy zenei CD lemezzel is hozzájárultak a kis lurkók örömteli tábori élményeihez.

Reméljük, ezzel az akció-sorozattal kicsit enyhíteni tudtuk a gyermekek nélkülözését, és ismét sikerült segítenünk a rászoruló gyerekeknek, hogy sok-sok pozitív élménnyel gazdagabban térhessenek haza. Ezúton szeretnénk megköszönni a lelkes, odaadó szolgálatot pécsi önkénteseinknek és kedves segítőiknek, akik támogatása nélkül nem jöhettek volna létre ezek a kedves nyári programok.

„Nincs nagyobb boldogság, mint ha szeretnek bennünket embertársaink és úgy találjuk: jelenlétünk hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzék magukat.”     /Charlotte Bronte/

 

Kapcsolódó bejegyzések