Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Az Ételt az Életért Alapítvány tevékenységéről általában akkor hallhattok, amikor valamilyen nagyobb akciót bonyolítunk le. Ezek valóban fontos, kiemelt projektek, mégis a mindennapos tevékenységeink fenntartása legalább olyan komoly kihívást és figyelmet igényel.
Budapesten továbbra is 5 ponton
A fővárosban továbbra is 5 ponton osztunk ételt, ezek közül a városligeti osztópontunkról tudnotok kell, hogy noha a Ligetben való építkezések miatt átmenetileg nem látszódik az ételosztás a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor sarkán, de nem szűnt meg. A megszokotthoz képest mi magunk is más irányból tudunk behajtani a helyszínre, vendégeink pedig gyalogosan az Ajtósi Dürer sor felől tudják megközelíteni az osztópontot. Az ételosztás minden nap 11:45-kor kezdődik és egy órán keresztül vagyunk itt elérhetőek.
Vidéken is bővülünk
Nem csak a fővárosban, vidéken is akciózunk. Marcali járásban egy új ínyenc szakáccsal és saját gépjárművel járjuk a falvakat, és minden nap 250 adag ételt juttatunk el a helyi rászoruló családoknak. Folyamatban van debreceni ételosztásunk mindennapossá bővítése, és Mezőkövesden is tervezzük már ételosztó pontunkat. Egerben a családsegítő ellátottjai mellett az Egyetem diákjainak is biztosítunk ebédet, hogy a kiadások, a pénzügyi nehézségek ne menjenek a tanulás vagy épp az egészség rovására.
„Mint egy falat kenyér” nevű vidéki akciósorozatunkkal továbbra is városról városra haladunk. Az év első felében 13 helyszínen 35 alkalommal 3000 adag ételt, 660 élelmiszercsomagot és 600 adag édesség-gyümölcs csomagot juttattunk célba, de gyerektáborok élelmezéséhez is hozzájárultunk. A hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásában évek óta segítünk. A legtöbb helyen ugyanis az alapellátás mellé a gyerekeknek már nem jutna gyümölcs, finomság vagy akár csak egy gyümölcslé. Mi viszont tudjuk, hogy minden gyerkőc megérdemli ezeket a nyalánkságokat, hogy igazán jó legyen a vakáció :-), nekik ebben segítünk.
Július utolsó hetében pl. egy gyerek harcművészeti táborban segítünk, heti 5 napon át, napi 150 adag ételt viszünk a gyerekeknek.
De a nagyobbakra is gondolunk. A SUN Fesztiválon napi 150 adag étellel várjuk azokat a fiatalokat, akik a buli hevében bizony megfeledkeznek a normális étkezésről.
Köszönet az adományokért!
Azt is meg kell említenünk, hogy egy kiemelt és több kisebb adományozó segítségével meg tudtuk venni a második kisteherautónkat, ami többek között az ételosztások közötti adománymozgatásokhoz, vagy az élelmiszeradományok elszállításához szükséges. Köszönjük szépen kedves felajánlásaitokat! További fejlesztési terveinket a 13600-as adományvonalon át, a 33-as kódot tárcsázva, hívásonként 500 Ft-tal támogathatjátok.

Kapcsolódó bejegyzések