Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A nyáron számos kisebb városban és kistelepülésen is megfordultunk. Vágytunk rá, hogy legalább nyáron jusson gyümölcs mindenkinek az asztalára, ami a gyermekek egészséges fejlődéséhez ez elengedhetetlen…

Július végén 2 kisebb település lakóit értük el a helyi családsegítőn keresztül, a mikepércsi és a derecskei lakókat, ahol friss élelmiszereket, zöldséget és gyümölcsöket osztottunk. Számos családnak nem jut egészséges élelmiszerekre csekély bevételükből, ebben próbáltunk segíteni. A helyi polgármester kifejezte, hogy hosszú távú együttműködést szeretne szervezetünkkel, amelynek nagyon örültünk.

Nem sokkal később „Mint egy falat kenyér” elnevezésű programunk következő állomásához érkezett. Miskolcon jártunk, ahol lencsefőzeléket, kenyeret, almát, joghurtot és kekszet osztottunk. 

A budapesti, egri és miskolci összefogás eredményeként 100 adag ételt a helyi családsegítő szolgálat ellátottai kaptak meg, 100 adagot pedig a Vöröskereszt által üzemeltetett hajléktalan szállón osztottunk ki. Mindenki nagyon hálásan fogadta a segítséget. Idén, terveink szerint még visszatérünk Miskolcra!

Gyümölcsnapot szerveztünk Pécsett is, két intézményben, mindkettő a családok átmeneti otthonaként funkcionál. Összesen közel 100 embernek jutott a gyümölcsökből és a kakaós halavából, a sokak által kedvelt indiai édességből. Reméljük, a gyerekeknek egy szép nyári emlék marad a közös piknik.

Hamarosan újabb helyszíneken folytatjuk akcióinkat.

Kapcsolódó bejegyzések