Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Az Ételt az Életért Alapítvány budapesti irodája Pizza Effect pályázati programja keretében 4 alkalmas önkéntes képzést indít.

Az Alapítvány sok éves munkája alatt számos önkéntes kapcsolódott be tevékenységeinkbe, és az elmúlt évek során egyre többször fogalmazódott meg az az igény, hogy önkénteseink szeretnének jobban megismerkedni a munkákkal, a tevékenységünk mögött álló elvekkel. A visszajelzések szerint sok önkéntesünk számára a kiemelt ételosztásokon való részvétel egy meglehetősen intenzív közösségi élmény volt, amely sokat adott számukra. Mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy az ételosztás, illetve a különböző rendezvények egy olyan színteret biztosítanak, amelyen könnyen tud sokféle ember kapcsolatokat teremteni, hogy az evés, az ételek elkészítése, kiosztása, közös elfogyasztása mind-mind olyan események, amelyekhez bárki könnyen tud csatlakozni, és nagyon hamar jó csapat hangulat tud kialakulni. E mellett mi magunk is szerettünk volna kialakítani egy olyan elhivatott, képzett önkéntes bázist, akik hosszabb távon stabil és lelkes segítői lehetnek munkánknak.

Pizza Effect pályázati program keretében most lehetőségünk nyílt arra, hogy egy képzési programot – vagy nevezhetjük akár tréningnek is – állítsunk össze olyan érdeklődők számára, akiket érdekel az általunk végzett segítő-humanitárius munka, a vegetáriánus életmód, gasztronómia, és akik nyitottak arra, hogy megtanuljanak egy sokszínű csapat részeként dolgozni és közreműködni a különböző hátrányokkal küzdő családok, személyek esélyeinek növelése érdekében.

A képzés összesen négy alkalomból áll, és részét képezi az Alapítvány által 2015. május 30-án megrendezésre kerülő Óbudai Családi Napon való aktív részvétel.

A képzési alkalmak időpontjai:
május 22. péntek, 16.00 – 19.00
május 29. péntek, 16.00 – 19.00
május 30. szombat, 9.00 – 14.00
június 5. péntek, 16.00 – 19.00

A képzés helyszíne: Hare Krisna Oktatási és Kulturális Központ (1039 Budapest, Lehel utca 15.)

A képzési alkalmak során interaktív, játékos feladatok révén fogunk egyfajta érzékenyítő tréninget végigcsinálni, illetve bemutatjuk majd a munkánkat meghatározó főbb elveket, etikai tényezőket is. A tréning nem titkolt célja, hogy javítsa a résztvevők együttműködési képességeit, érzékenyebbé tegye őket a különböző hátrányokkal küzdő csoportokkal szemben, illetve egyfajta felkészítésként is szolgála a gyermeknapi rendezvényünkön való közös munkára is. Az utolsó alkalommal a képzés, illetve a közösen megvalósított projekt értékelése, a tapasztalatok közös feldolgozása zajlik majd.

A képzés ingyenes. Azoknak a fiataloknak, akik a kötelező közösségi szolgálatként végeznék el a képzést, természetesen tudunk igazolást adni!

A jelentkezés idejét meghosszabbítottuk, az új határidő: 2015. május 20. szerda

Jelentkezni, illetve további információkat kérni az alábbi elérhetőségeken tudtok: [email protected]; mobil: 20 550 5791

Minden lelkes önkéntes-jelöltet szeretettel várunk!

Kapcsolódó bejegyzések