Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

December folyamán szervezetünk 30 tonna tartós élelmiszert és élelmiszercsomagot, valamint mintegy 30.000 adag meleg ételt oszt ki országszerte a rászorulóknak.

A karácsonyi országos programsorozat részeként önkénteseink több állomáson is a rászorulók segítségére állnak. Amint azt a statisztikai kimutatások is alátámasztják, jelenleg minimum 250 000 gyermek él mélyszegénységben az országban, ezért elsősorban a családokat, iskolákat érintik segélyakcióink. A gyermekek számára az élelmiszeradományok mellett színezővel, zsírkrétával és más meglepetésekkel is készülünk.

Kiemelt ételosztási programokat a fővárosban több helyszínen, vidéki nagyvárosokban, valamint kisebb településeken is tartunk, telephelyeink közvetlen körzetében. A karácsonyi akciókra a program önkéntesei már most fokozott figyelemmel készülnek. Az ételosztások csúcspontja a Blaha Lujza téri ünnepi szeretetlakoma lesz, amin a leginkább rászoruló családok vesznek részt minden évben. Ilyenkor nemcsak a  fővárosból, hanem Budapest vonzáskörzetéből is érkeznek a szükségben élők.

Támogatás:

Amennyiben szeretnéd támogatni munkánkat, úgy gondolod, hogy a hidegben, a legnehezebb téli hónapokban a meleg étel hatékony segítség, hozzájárulhatsz akciónkhoz az ADHAT Adományvonalon keresztül: 13600 – a hívás beérkezése után a 33-as kódot kell tárcsázni.

Más módon is adományozhatsz, részletek itt:

http://www.karitativ.hu/category/adomanyozas/

Önkéntes munka:

Budapesti karácsonyi ételosztásainkra ezen a telefonszámon lehet önkéntesnek jelentkezni: +36 30 684 6861

FIGYELEM! A KARÁCSONYI ÉTELOSZTÁSOKRA A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!
Sajnáljuk, ha most nem jutott neked hely. Ha szeretnél a jövőben részt venni a munkánkban, akkor küldd el nekünk önkéntes adatlapod, amit itt találsz: http://www.karitativ.hu/onkentes-munka/

Budapesti akcióink:

December 20. 12 óra Vörösvári út – Szőlő utca parkoló: a kerületi családsegítő által kiválasztott óbudai rászorulók részesülnek támogatásban (meleg étel és alapélelmiszereket tartalmazó segélycsomag)

December 24-26. 12 óra, Blaha Lujza tér: nyilvános étel- és élelmiszercsomag osztás 1500 fő részére. A sorszámozott karszalag kiosztása érkezési sorrendben zajlik. Komoly egészségügyi probléma esetén a sor elején vöröskereszttel ellátott karszalag igényelhető.

Vidéki ételosztásaink:

Eger:

December 20. Széchenyi utca 64. udvar: 300 adag babgulyás kenyérrel, és hideg élelmiszercsomag (rizs, liszt, olaj, cukor, tészta, lencse, péksütemény, gyümölcs) Ruhaadományok a készlet erejéig. A helyi családsegítő jelöli ki a segélyezettek névsorát.

Pécs:

December 23. Endresz György utca, szellemi fogyatékkal élők napközis otthona (zártkörű rendezvény):tartós élelmiszercsomag, szendvics és forró tea 200 főre (10 család a szellemi fogyatékkal élőktől, 30 család 3 iskolából és 10 egyéb család) Kulturális műsorral egybekötött játékosztás.

Debrecen:

December 21. Magyari utca 2.: Helyi csaádok részére 300 adag élelmiszercsomag és meleg étel osztás. A gyerekeknek ajándék játékok, ruházat. A helyi családsegítő határozza meg az ellátottak körét.

Szeged:

December 21. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csanádi utcai nappali melegedőjében 150 fedél nélkül élő ember részére meleg ebéd felszolgálása.

Kecskemét:

Ételkiszállítás: mintegy 100 helyi lakos részére meleg ebéd kiszállítása

Somogyvámos:

December eleje, Kultúrház: 120 élelmiszercsomag kiosztása a falu nyugdíjasai részére

December 23, vagy 24.: mind a 650 helyi lakos számára tradicionális indiai meleg étel házhozszállítás (rizs, zöldséges főétel, lepénykenyér, édesség)

Marcali – Nikla – Horvátkút:

December 22.: 150 adag babgulyás és kenyér kiosztása a helyi leginkább rászoruló családok részére

Szombathely:

December 29. helyi önkormányzat hajléktalanszállóján 150 fő részére babgulyás és kenyér

Miskolc:

Január – melegétel osztás a helyi szociális szervezetekkel karöltve

 

 

Kapcsolódó bejegyzések