Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Elérkezett a május, ami azt jelenti, hogy igen mozgalmas és eseménydús időszak előtt állunk, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan, idén is számos programmal, kiemelt akcióval készülünk Gyermeknap alkalmából. Alapítványunk mindennapi munkája során évek óta egyre nagyobb hangsúlyt fektet a gyermekek, fiatalok és családjaik életminőségének javítására, és igyekszik minden lehetséges módon hozzájárulni a felnövekvő nemzedék egészséges fizikai, mentális és erkölcsi fejlődéséhez.

Budapesti események
Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal közösen kidolgozott és 2009 óta működtetett, modellértékű családsegítő programunk keretében a kerületben jelenleg 600 fő (felnőtt és gyermek) ellátására van kapacitásunk, ők a hét öt napján részesülnek támogatásunkban. Az év folyamán, a nagyobb ünnepekhez kapcsolódóan rendszeresen szervezünk kiemelt étel-, ajándék-, és ruhaosztásokat, amelyekkel igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy a nélkülözésben élő családok és gyermekeik is átélhessék az ünnepek pillanatait. Idén a III. kerületben második alkalommal készülünk nagyszabású programmal a májusi ünnephez kapcsolódóan. Színes kézműves foglalkozások mellett lesz a helyszínen lufibohóc, bűvész produkció, mesesátor, tűzoltó autó, valamint indiai élőzene bemutató, arcfestés, és édesség-kóstoló. A rendezvényt Bús Balázs kerületi polgármester is megtiszteli jelenlétével, az Önkormányzatot a helyi alapítású Összefogás Óbudáért Egyesület képviseli majd a helyszínen.

Emellett idén is megrendezzük a már hagyományosnak mondható kulturális program-összeállítással egybekötött akciónkat a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény fogyatékkal élő gyermekei részére. Az intézménnyel, amely közel 200 fogyatékos gyermek gondozását végzi, hosszú évekre visszanyúló jó viszonyt ápolunk, és minden karácsonykor és gyermeknapkor visszatérő vendégek vagyunk náluk. Az intézményben ez egy olyan alkalom, ahol az egész nap a játékról, nevetésről, az önfeledt szórakozásról szól. A játékokon és foglalkozásokon kívül egy gazdag ajándék-csomaggal és finom édességekkel is kedveskedünk a családoknak.

Vidéki akciók
Pécsi telephelyünk munkatárasai két helyi iskola – Pécsi Testnevelési Általános iskola és Középiskola, Sportiskola (TÁSI), valamint a Gandhi Gimnázium – tanulói számára állítanak össze 20-20 tartós élelmiszereket, gyümölcsöket és édességeket tartalmazó ajándékcsomagot, amelyeket a hónap végén szállítanak majd ki az intézményekbe. A csomagot azok a tanulók vihetik majd haza, akik a leginkább szűkölködő családokban élnek.

A szintén rendszeres ételosztásokat szervező debreceni telephelyünkön a május 26-i alkalommal kapnak fő szerepet a gyermekek. A meleg ételek biztosítása mellett munkatársaink játékokkal és könyvekkel kedveskednek a csemetéknek, valamint vidám programokkal – játszóházzal, arcfestéssel – és ajándék édességekkel készülnek. A Debrecen városában működtetett szolgáltatásunkat szintén helyi összefogással valósítjuk meg.

Összefogás a jövő generációjáért
Örömünkre szolgál, hogy programjainkat ma már nagyszámú önkéntes segítségével, illetve számos egyéni vállalkozó és cég támogatásával tudjuk szervezni és lebonyolítani. Ez az összefogás remek például szolgál mindazoknak, akik segíteni szándékoznak az egyre mélyebb szinteken ható gazdasági válság révén krízishelyzetbe került családokban élő gyermekeken. A jelenlegi hátrányos gazdasági és munkaerőpiaci környezet hatására sajnos egyre több középosztálybeli család sodródik olyan helyzetbe, ahol a mindennapi megélhetési gondok gátat szabnak a gyerekek nyugodt művelődésének, tanulásának, kiegyensúlyozott fejlődésének. A jövő nemzedék műveltségi szintje, kulturált viselkedési szokásainak kialakítása nem csak a családokon múlik, hanem mindannyiunk közös felelőssége.

Reméljük, hogy közös összefogással igazán emlékezetessé és élményekben gazdaggá tehetjük a Gyermeknapot sok-sok kisgyerek számára!

A program támogatói:
Zelt Kft, Tűzkerék Kft, Mobiltoalett Kft, NT Kft, Fornetti,
PA-COMP Kft, Óbudai Közterület-Felügyelet

 

Támofatók

 

 

 

Összefogás a jövő generációjáért

Kapcsolódó bejegyzések