Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Az édesanyák tudják, hogyha nagyon nagy a csend, azt mindig valami extra nagy történés követi. 🙂 Pontosan így van ez nálunk is, hiszen a nyáron sem tétlenkedünk. Amellett, hogy folyamatosan fenntartjuk, működtetjük fővárosi és vidéki ételosztó programjainkat, szeptembertől számos bővítést tervezünk.

„Mint egy falat kenyér” vidéki ételosztó programunk vándor-program, mindig más és más helyszínen segít a rászoruló családoknak. A program koordinátorai folyamatosan monitorozzák, hogy hol van szükség egy-egy élelmezési akcióra. Az új helyszínek felkutatása mellett Győrben és Nagykanizsán ezentúl havonta tartunk majd ételosztásokat, mindkét helyszínen 250-250 adag ebéddel várva vendégeinket.

Folyamatos kapcsolatban vagyunk a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeivel, amely a legnagyobb hajléktalanellátó szervezet, és munkatársai valóban a legelesettebb embereket segítik minden nap. Szeptembertől hétköznaponként már 3 telephelyükre is viszünk meleg ebédet, 5 állandó és jól ismert fővárosi ételosztó pontunk mellett. Az új helyszínek bejárásához újabb autóra lesz szükségünk.

Az intézmény munkáját szombatonként szintén segítjük. Az ősztől hétvégénként már 14 helyszínre, mintegy 750 adag ételt szállítunk majd, ezért több üstben kell, hogy főzzünk.

A legnagyobb lépést talán Egri Irodánk teszi. Mezőkövesden új ételosztó pontot nyitunk az ősztől, amelyet az alapítvány Egri Irodája és konyhája szervez meg és szolgál ki, itt 300 adag ételre elegendő a kapacitásunk első körben. A rászorulókat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal történő együttműködés keretében és a helyi családsegítő szolgálaton keresztül érjük el.

Ugyanakkor Debrecenben is óriási fejlődés előtt állunk, rendszeres heti ételosztásunk bővül és már heti 6 napon szolgálja majd a helyieket, hétköznapokon és vasárnap várják a családokat, akiket a családsegítő szolgálat regisztrál.

Közben keressük az új helyét a somogyvámosi irodánknak, és az őszi kiemelt ételosztást is új helyszínen bonyolítjuk majd le a fővárosban.

Értük, értetek dolgozunk, Veletek azonban még többre megyünk! Amennyiben szívesen támogatnád új akcióinkat, az alábbi módokon adományozhatsz erre a célra (katt a linkre) >> 

Vagy hívd a 13600-as adományvonalat és ott tárcsázd az Ételt az Életért Alapítvány 33-as kódját. Ebben az esetben hívásonként 500 Ft-tal segíthetsz. Köszönjük!

Kapcsolódó bejegyzések