Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Június 6-tól Alapítványunk is bekapcsolódik a hazánkban várható rendkívüli árhullám elleni küzdelembe. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által koordinációs szerepre felhatalmazott Magyar Vöröskereszt Katasztrófavédelmi Osztályának felkérésére a gátakon dolgozó önkéntesek, civilek és hivatásos személyek ellátásáról gondoskodunk az árhullám elvonulásáig.

Naponta szükség esetén akár 600 fő ellátását tudjuk biztosítani elsősorban Budapesten és Pest megyében, várhatólag a margitszigeti, váci, szentendrei, budakalászi és budafoki gátépítésben dolgozók, illetve a kitelepítettek számára létrehozott állomásokon tartózkodók részére. A koordinálást és a műveletirányítást végző munkatársak feszített munkaidejük mellett szintén igénylik a külső segítséget. A védmű kialakításán dolgozó emberek részére friss meleg ebédet, illetve vacsorára eltehető élelmiszert szállítunk a déli órákban, az állomány és az ott dolgozók részére ugyanis csupán szendvics és ivóvíz áll rendelkezésre, korlátozott mennyiségben.

A 2010-es felsőzsolcai árvíz tapasztalatai szerint az élelmezés elengedhetetlen szükségességű, az árvízi védekezés csúcspontján ugyanis az önkéntesek és koordinátorok gyakran több műszakban, megállás nélkül dolgoznak a védvonalak kiépítéséért és megtartásáért, így az élelem előállítására és kiszolgálására legkevésbé akad anyagi- és humánerőforrás.

Szeretnénk minden jóérzésű polgárt arra bíztatni, hogy saját lehetőségeihez, képességeihez mérten segítsék az árvízi védekezést, az ételosztás biztosításához is szívesen fogadunk adományokat a 10201006-50280678 számú bankszámlaszámon, vagy a 13600-as adományvonalon a 33-as kód tárcsázásával.

Kapcsolódó bejegyzések