Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Az önkormányzatok, a Krisna-hívők és civil önkéntesek összefogásával november 11-én új, rendszeres ételosztás indult Marcaliban. 

A programsorozat alapítványunk kezdeményezésére indult útjára. Megkerestük a helyi önkormányzat képviselőit, akik készségesen álltak segítségünkre és biztosították számunkra a környező régiók lakosait is érintő akció helyszínét. Jelentős támogatást nyújtottak a helyi családsegítő intézmények, az igények felmérésében és a lakosság kiértesítésében. A hetente esedékes ételosztáson több mint 200 rászoruló kistérségi család számára jut majd rendszeres friss meleg ebéd, valamint gyümölcs, joghurt és tartós élelmiszerek.

270418_krisna-etelosztas1

A nehéz sorsú családok megsegítésére különösen nagy szükség van a téli fűtési szezonban. Talán meglepő, de vannak olyanok, akiknek gyermekei csekély jövedelmük miatt, gyertyafénynél írják házi feladatukat és rendszeres étkezésre sincs lehetőségük. A november 11-i első ételosztáson jórészt sokgyermekes családok vettek részt Marcaliból és a közelben fekvő Horvátkút településekről.

A megmozdulás oszlopos önkéntesei egy Krisna-hívő házaspár, akik már sok éve rendszeresen támogatják a rászorulókat karácsonyi osztásukkal és egyéb adományaikkal. A meleg ételt a közelben fekvő Krisna-völgy biofarm konyháján készítik majd.

Az akció tehát nagyszerű példája az állami, egyházi és civil szektor hatékony összefogásának, mellyel eredményesen lehet küzdeni akár a vidéki mélyszegénység ellen is.

Alapítványunk a marcali helyszínnel együtt immár az ország 8 pontján oszt rendszeresen élelmet a rászorulók számára, melyből 4 kiosztó hely Budapesten található.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések