Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A tanév végével számos gyermek étkezése válik megoldatlanná. Alapítványunk országszerte olyan nyári gyerektáborokat támogat élelmiszer-adományokkal, melyek rászoruló gyermekeknek biztosítanak hasznos időtöltést.

Az egyik ilyen lehetőség egyolyan, 27. alkalommal megrendezett kobudo harcművészeti edzőtáborban kínálkozik, ahol arendszeres táborozók között 40 hátrányos helyzetű gyermek is található. A résztvevőket meleg ebéddel, kenyérrel és joghurttal, vagy gyümölcsökkel támogatjuk. A japán eredetű magyar harcművészeti ág alapítója minden évben személyesen ad lehetőséget a rászoruló gyermekeknek e művészet alapos megismerésére, illetve a rendszerbe való bekerülésre. A személyiségfejlődést is eredményező tábor célja számukra az, hogy az itt tanultak segítségével le tudják küzdeni azokat az akadályokat, melyek elválasztják őket a társadalmi életbe való reintegrációtól. A tábor számukra azért is nagyon hasznos, mert e harcművészeti stílusban a gyakorlat mellett nagy hangsúlyt kap a szellemi képzés is, melynek során a tanítványok tiszteletet, becsületet, alázatot, jóságot tanulnak a mesterektől.

Pécsi önkénteseink június 30-tól július 11-ig biztosítanak egy iskolai napközis tábor 45 résztvevőjének reggelit és uzsonnát. A szóban forgó iskolába 85 gyermek jár, akiknek a tanárok elmondása szerint 90%-a hátrányos helyzetű családokban nevelkedik. Mivel a gyerekek zöme csak az iskolában jut ételhez, és a nyár folyamán az önkormányzat csak az ebédjüket finanszírozza. az iskola alapítványunk segítségét kérte az étkezés kiegészítésére. Az akcióhoz a helyi önkénteseink még toborozzák a támogatókat, pékségeket, zöldség-gyümölcs kereskedőket, hogy minél többen részesei lehessenek az örömteli eseménynek.

Az Alapítvány egy másik, a kartali Könyves Kálmán Általános Iskola szünidei táborozóit is támogatja, ahol 60 ugyancsak nehéz sorsú gyermek részesül a segítségben. Az oktatási intézménnyel már a tavalyi nyár folyamán is együttműködtünk, és a hidegélelmiszer-támogatás óriási segítséget jelentett mind a szervezőknek, mind a táborozóknak. Többek között tejet, müzli-szeletet, és konzerveket is kapnak, amit uzsonnára és reggelire fogyasztanak majd el.

Szervezetünk számára megtiszteltetés, ha olyan kezdeményezéseket támogathat, melyek egyszerre több nemes cél beteljesülését segítik elő. Ételeink ezúttal úgy gondoljuk, a legjobb helyre kerülnek.

 

Kapcsolódó bejegyzések