Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Önkénteseink nagyszabású ételosztást rendeztek farsang idején Pécsett. Több mint 100 adag meleg étel került átadásra a rászoruló családok számára.

MMD_4568(1)

 

„Itt a farsang áll a bál..” – szól a dal, búcsút intünk a télnek. Mohácson farsang idején a hagyományőrző busók máglyán égetik a telet, elűzve az év komor, fagyos időszakát. Innen nem messze található Pécs, hazánk ötödik legnagyobb városa. Lakossága több mint 150 ezer lelket számlál. Itt és Győr városában működik alapítványunk egyik legtevékenyebb önkéntes csapata, Kollár Zsuzsanna vezetésével. Lelkes munkájukat számos ételosztó megmozdulás fémjelzi. Tevékenységük célközönsége, a rászoruló nagycsaládosok és enyhe fogyatékkal élő emberek csoportja. A helyi családsegítő intézmény munkatársaival karöltve választják ki a legrászorultabbakat.

 

Idén farsangkor több mint 100 adag meleg étel került átadásra. A résztvevők legnagyobb része az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium tagjai, valamint az EFESZI-ből (enyhén szellemi fogyatékkal élők) közül kerültek ki. Jutott étel azonban olyan családok számára is, akik nem ezekből az intézményekből jöttek. 16 adag élelmet a hajléktalanok betegápoló otthonában lévő rászorulók részére szállítottak ki. A menü a már jól bevált házisajtos-paradicsomos zöldborsófőzelék, kenyér és erdei gyümölcsös halava (vajas-búzadara édesség) volt.

 

Farsangi ételosztásukat nagy elégedettség övezte. Mosolyok, melegség, kedves szavak és adakozó szívek – ezek jellemzik a munkát. A résztvevők elmesélték, hogy az osztás ideje alatt még az időjárás is kegyes volt és röpke percekre a nap is kisütött, elűzve ezzel a téli napok komorságát. Mi így temettük a telet.

MMD_4626    MMD_4542

 

Ezúton szeretnénk megköszönni, minden kedves önkéntesünk munkáját!

Kapcsolódó bejegyzések