Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Csontig hatoló fagyos, szeles, jeges időjárás nehezíti még inkább azok sorsát, akik a telet amúgy is veszélyeztetett körülmények között vészelik át. Az ilyen időjárás azokat sújtja leginkább, akik sokszor amúgy is fűtetlen lakásokban töltik mindennapjaikat, éjszakáikat, ezért ahogyan tudunk, igyekszünk segítséget nyújtani ezeknek az embereknek. A krízisidőszakra való tekintettel emeltszintű ellátással készülünk a következő hetekre országszerte.

Február 4, szombattól a hét minden napján másfélszeresére növeljük a naponta kiosztott mennyiséget. Így heti szinten már csaknem 10.000 adag ételt osztunk szét csak a fővárosban, és további több ezer adagot országszerte, pl. Eger, Debrecen, Somogyvámos, Kecskemét, Miskolc térségében, de szükség esetén – a helyi hatóságokkal együttműködve – újabb osztópontokat is kijelölhetünk. Budapesten 3 helyszínen zajlik ételosztás szombattól: Óbudán a családsegítő klienseinek, a Teleki téren nyilvános ételosztásunkon, illetve egy új helyszínen a Keleti pályaudvarnál. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat a kerületben élő rászorulók számára fűtött sátrakban biztosít lehetőséget a melegedésre a Bethlen Gábor utca pályaudvar felé eső végén. Ebben az éjjel-nappal nyitva álló fűtött helyiségben minden nap 12-től fél 2-ig meleg ebéd, pékáru, és forró tea osztásával próbálunk enyhíteni a fővárosi lakosok, és fedél nélkül élő emberek nehézségein. Ha bárki fagyoskodó emberrel találkozik a belvárosban, kérjük, adja tudomására a lehetőséget.

Az év minden napján friss, meleg étellel várjuk a bajba jutott személyeket. A téli napokon azonban kifejezetten figyelünk arra, hogy fűtő hatású, tápanyagokban gazdag, forró ételeket kínáljunk. A nagy hidegben fokozottan megnőtt az igény élelmiszercsomag szolgáltatásunkra is, ezeket a megkereséseket is igyekszünk kapacitásunkhoz mérten kielégíteni. Az önkéntesek szintén fokozott erővel vesznek részt az akcióban.

Önkéntesek jelentkezését szívesen vesszük Szilaj Péternénél a 30/243-1486-os számon. Ruhaadományokat várunk csillaghegyi központunkba (III. ker. Lehel u. 15-17.), nagy a kereslet téli cipőkre, nadrágokra, télikabátokra. Köszönjük!

Kapcsolódó bejegyzések