Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Szervezetünk 2011. május 20-án tartotta meg a már hagyományosnak számító, étel- és csomagosztással egybekötött gyermeknapi programját a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (továbbiakban SOFI) fogyatékkal élő gyermekei és családtagjaik részére.

A rendezvény egy SOFI által szervezett gyermeknap része volt, amely az egyik legfontosabb ünnep az intézmény életében: egy nap, ami igazán az ott tanuló, nevelkedő gyermekekről, a játékról, örömről szól. A program, amelyen az intézmény 200 tanulója mellett családtagok is részt vehettek, délelőtt 9 órakor kezdődött. Bevezetésképpen a gyermekek környezetkíméléssel, környezetvédelemmel, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos, felnőttek számára is igen tanulságos plakátokat, rajzokat készítettek, majd a közös programkezdés után kisebb csoportokra osztva játékos vetélkedőn vettek részt.

A „kemény munka” után jöhetett a jól megérdemelt jutalom! A játékos feladatok után a gyermekeket alapítványunk önkéntesei várták, akiktől egy bőséges – édességet, gyümölcsöt, tartós élelmiszereket tartalmazó – ajándékcsomagot vehettek át. A csomagok átadása közben tradicionális indiai zenét játszottunk a fiatalok szórakoztatására, amibe a gyerekek, egyesek szüleikkel együtt vidáman becsatlakoztak, együtt énekeltek, tapsoltak velünk. A sokéves hagyományt követve – és közkívánatra –, eredeti indiai recept alapján készült epres ízesítésű darapudingot (halavát) is osztottunk, ami szintén hatalmas sikernek örvendett.

Jó volt látni a sok őszinte, kedves mosolyt, a gyermekek és a szülők felszabadult jó kedvét, és azt, hogy egy kicsi törődéssel, figyelmességgel mekkora örömet lehet szerezni másoknak! Jövőre folytatjuk!
A program a Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Terülj-terülj asztalkám!” elnevezésű pályázati programja révén jöhetett létre, amit ezúton is köszönünk. A pályázatról a Klubrádió is beszámolt, az adás itt hallgatható meg.

A programra a Kossuth Rádió „Esti beszélgetés” című magazinműsorának riportere is elkísért bennünket. A műsor készítője valójában szervezetünk egy napjáról készített hangösszeállítást, s a felvételek épp e nap folyamán kerültek rögzítésre. Az adás hanganyaga, melyben az Alapítvány önkéntesei, valamint a gyermekjóléti intézmény munkatársa is megszólal, az alábbi linken hallgatható meg:

http://hangtar.radio.hu/share-1-20110522_225219#!#2011-05-22

Kapcsolódó bejegyzések