Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

India ősi könyvei úgy tartják, hogy az isteni elrendezésnek köszönhetően a Föld minden élőlény számára elegendő táplálékról gondoskodik, a modern társadalom azonban telhetetlen mohósága miatt kifosztja a Föld értékes forrásait.

A világon termesztett gabonának több mint egyharmadát marhák és más tenyésztett állatok fogyasztják el – ez a gabona azonban több ezer ember éves táplálékát jelenthetné. Ezeket a szerencsétlen állatokat azonban kizárólag a húsukért tartják, melyhez feldolgozás után pusztán néhány embernek van lehetősége hozzájutni. Az „Ételt az életért” misszió célja lényegében az, hogy vegetáriánus ételek ingyenes osztásával békés egyensúlyt teremtsen a világ élelmezésében. Mára a Krisna-hívők őszinte törekvésének eredményeképpen a program a világ legjelentősebb vegetáriánus étkeztetési mozgalmává nőtte ki magát.

Az ősi India Védákon alapuló tanításaira támaszkodva a Krisna-hívők kizárólag olyan, zöldségekből, gyümölcsökből, gabonákból, tejtermékekből és olajos magvakból készített ételeket fogyasztanak, melyeket előbb felajánlottak Istennek áldozat gyanánt. A vallás szerint ezek a megszentelt ételek tisztítják a szívet és a lelket, így a Krisna-hívők által kínált ételek nemcsak a testi szükségleteket elégítik ki, hanem egyben segítenek visszaállítani a lélek eredeti szeretetteljes kapcsolatát az Istenség Legfelsőbb Személyiségével.

Kapcsolódó bejegyzések