Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

Több ezer adag meleg étel a törökországi földrengések túlélőinek

Szerző: Kata
Megosztás

A törökországi ételosztó misszió tagjai nagyon korán keltek, mivel éjjelente még most is -2 fok van, szinte jól esett a főzőüstök beindítása és a munka megkezdése. Ételosztóink a katonaság javaslatára Antakyától délre, egy külvárosi részen állították fel táborukat, mivel a város belsőbb részein sajnos atrocitások történtek.

A fiúk már reggelire is több mint 400 adag ételt szolgáltak fel a helyi lakosságnak! A menü forró lencse leves, sajt, kenyér és olívabogyó, a helyi tradíciónak megfelelően. A földrengés ebben a régióban végezte a legnagyobb pusztítást, szinte minden épület megrongálódott és rengeteg teljesen összedőlt. Az emberek végtelenül hálásak a segítségért. Az akcióban, melyben török és magyar Krisna-hívők együtt vesznek részt, több ezer adag tápláló egytálétel kiosztását tervezik a misszió tagjai.
A csapat nem csak egyszer főz naponta, fél 5-kor vacsorát is felszolgálnak. Kahramanmaras térségében még tegnap is rengett a föld, a halálos áldozatok száma pedig 34000 fölé emelkedett, a régió lakosságának most valóban minden nemzetközi segítségre szüksége van!
A segélyakciót néhány kattintással a www.karitativ.hu oldalon át lehet támogatni, a közleményben „Törökország” megjelöléssel, vagy közvetlenül a törökországi Ételt az Életért Alapítvány honlapján keresztül: https://www.yasamicinyemek.org/en

_____________________________________

Az Ételt az Életért 30 éve szolgálja a magyar lakosságot és már számos nemzetközi segélyakcióban is részt vett. Fő profilja a meleg ételek osztása, amelyek egyszerű, tápláló és nagyon gazdag, friss, vegetáriánus ételek, így nem okoznak erőszakot, fájdalmat az állatoknak sem. Ugyanakkor Istennek felajánlott, megszentelt ételek, amelyek táplálják a test mellett a lelket is. A Krisna-hívők fontos feladatuknak tekintik, hogy amennyire csak lehetséges enyhítsék embertársaik szenvedéseit ebben az anyagi világban. Az ilyen és ehhez hasonló katasztrófák idején nem pusztán a test táplálására van szükség, hanem a lelki tudásra is, amely segít megérteni a világban zajló kaotikus folyamatok miértjét. A humanitárius program az emberiség szolgálatának egyik legszebb megnyilvánulása.

Kapcsolódó bejegyzések