Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Július elején ismét megrendezésre került a Szekérfesztivál Budapesten. A főváros lakóit és minden kedves érdeklődőt a leggyönyörűbb nyári időben fogadta kulturális fesztiválunk, ahol bárki részesévé válhatott a színes indiai tradíció megismerésének.

Idén 22. alkalommal került megrendezésre Budapesten a Szekérfesztivál, a Ratha Játrá ünnepség. Az egész napos fesztivál és a színes felvonulás ősi tradíciót elevenített fel, amely eredetileg Indiából származik. A menet előtt táncosok, gólyalábasok haladnak. A gyermekek is igen kedvelik a színes látványosságot. A Szekérfesztivált vaisnavák milliói, és sok más vallású ember ünnepli együtt Indiában, és szerte a világon. Az fesztiválnak az a különlegessége, hogy bárki, bármiféle elköteleződés nélkül csatlakozhat az ünnepi menethez, vallási hovatartozástól függetlenül. Az ünnepség ennél fogva a vallási tolerancia szimbóluma is.

A Városligetben egész nap kirakodóvásárral, erőszakmentes, vegetáriánus ételkülönlegességekkel, workshoppal, kulturális és filozófiai előadásokkal vártuk az érdeklődőket az India Fesztivál keretében. A vidámságról különleges színpadi programokkal gondoskodtunk, nagy sikert aratott az indiai tradicionális zene- és táncbemutató, melyet jóga és egy szintén indiai történelmi dráma követett. A fesztivál jó hangulatát, a minden évben fellépő, fergeteges Visnu Band fokozta tovább, nem csoda, ha senkinek nem volt kedve haza menni.

Az estét Alapítványunk jóvoltából ingyenes ételosztással zártuk, ahol ez alkalommal több fogásból össze állított indiai étel volt a menü. (kukoricás jázmin rizs, zöldborsós sabji, paradicsomos csatni és ropogós papadam) A nagy hőségre való tekintettel hűsítő rózsavizes limonádéval és útravalónak bio teljes kiőrlésű kenyerekkel is kedveskedtünk a sorban álló családoknak. A fesztivál megvalósulását, pályázati program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta. Szeretnénk köszönetet mondani adományozóink támogatásáért!

Kapcsolódó bejegyzések