Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

Több száz kg mentett élelmiszer az asztalra

Szerző: Kata
Megosztás

Több száz kg jó minőségű, friss csiperkegombát kaptunk a Magyar Élelmiszerbanktól. Ebből 250 kg-ot Egri Irodánkhoz juttattunk el, de vittünk belőle Budapestre a Népligetbe is, ahol sorban álló vendégeink hálás szívvel fogadták, hiszen kiváló vacsora vagy ebéd készíthető belőle másnapra. Gombát nem használunk a főzéshez, de mivel növényi alapanyagról van szó, szívesen kiosztjuk nélkülöző vendégeinknek.

Azzal, hogy évtizedek óta, az év minden szakaszában elérhető az összes féle élelmiszer és gyümölcs, és mellé rengeteg az üveges vagy konzerv készétel, sokszor ízlésünk vagy kedvünk szerint válogatunk a termékekből, nem a szezonalitás alapján. Emiatt természetes, hogy szezonban egy-egy alapanyagot elkapkodnak a boltok polcairól, máskor viszont mázsaszámra marad meg és kerül a szemétbe a friss áru. Pedig a jelenlegi élelmiszerárak mellett ezt valójában senki sem engedheti meg magának.

Az élelmiszermentés lényege, hogy ezeket az egyenlőtlenségeket kiegyenlítsük. Nem csak a napi vagy évszakos fogyasztás szerint, hanem az emberek között is. Hiszen míg valaki asztalára minden nap friss és vitamindús ételek jutnak, mások szó szerint kenyéren vagy tésztán élnek. A Magyar Élelmiszerbank partnereként, mi, az Ételt az Életért ebben (is) segítünk.

Munkánkat Te is számos módon segítheted!

-> Nagy mennyiségű tartós élelmiszerrel vagy vegetáriánus főzési alapanyaggal – ha pl. élelmiszerrel kereskedsz
-> Pénzügyi adományokkal ételosztásinkra
-> Pénzügyi adományokkal a járulékos költségekre, pl. fuvarozás, benzin, vagy új ételosztó konyhánk szükséges berendezései (Hűtők, üstök, fagyasztók és konyhai berendezések)
-> Adód 1%-val, ahogy idén is, jövőre is 🙂
-> Más CSR tevékenységen keresztül, ha cégvezető vagy HR-es vagy, keresd bátran kollégáinkat 😉
-> Önkéntes munkával – főként a hétköznapi ételosztásinkhoz
-> Munkánk másokkal történő megismertetésével, pl. úgy, hogy megosztod ezt a posztot. 🙂 <3

www.karitativ.hu

Köszönjük szépen!

Kapcsolódó bejegyzések