Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Új helyszínen lesz elérhető a Krisna-hívők humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány kiemelt tavaszi ételosztása. A Blaha Lujza téri átalakítások végett a segélyakció a Népligetben, az Üllői út és Könyves Kálmán körút sarkánál található P+R parkolóban kerül majd megrendezésre április 28-án, vasárnap. 800 csomaggal és meleg ebéddel készülnek.

Az Ételt az Életért Alapítvány minden hétköznap oszt ebédet a Népligetben, 12 órától, az áprilisi kiemelt akció célja azonban az, hogy a meleg étel mellett egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal is segítsék az érkezőket. A tizenötféle összetevőből álló segélycsomag többek között a legalapvetőbb tartós élelmiszereket is tartalmazza, pl. olaj, liszt, cukor, de olyan finomságokat is rejt, mint a gabonapehely vagy a csokoládé, amely többnyire kuriózumnak számít a rászoruló családok asztalán.

Az alapítvány évente 4 alkalommal, minden évszakban tart egy kiemelt ételosztó akciót a fővárosban, hogy néhány havonta a lakosság segítségére lehessen. Az étel- és csomagosztásra olyan családok is nagy számban érkeznek, akik a szó szoros értelmében talán nem éheznek, de nagy szükségük van az értékesebb élelmiszer alapanyagokra és az ebből fakadó megtakarításra.

Akciónkat a húsvéti hosszú hétvége utánra időzítettük, az ünnepek alkalmával ugyanis sokszor más szervezetek is akcióba lendülnek. Április 28. a fizetés és juttatások előtti utolsó hétvégére esik a hónapban. Sok magyar családnak a hónap utolsó hetében forintra pontosan ki van számolva, mennyit költhet étkezésre. Olyanok is vannak, akik a hónap végét gyakorlatilag üres zsebbel vészelik át, és teljesen a segélyszervezeteken függenek ebben az időszakban. Ilyenkor semmilyen váratlan kiadást nem tudnak finanszírozni, a hónap elejéig kell várniuk a számlák befizetésével, a bevásárlással vagy akár egy-egy gyógyszer beszerzésével” – mondja Szilaj Péterné, a Krisna-tudatú hívők szóvivője.

A segélyporgram április 28-án 11 órakor kezdődik, a karszalagokat reggel 8 órától kezdik osztani. A karszalaggal nem szükséges az akció kezdetéig a helyszínen maradni, elegendő az osztás indulásakor visszaérni a helyszínre. Az ételosztás anonim és bárki számára igénybe vehető, aki úgy érzi, szüksége van a segítségre. A pontos helyszín az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán található egyetlen P+R parkoló, a Groupama Arénával és autóbusz pályaudvarral szemközt. A kiemelt ételosztásra 800 tál étellel és élelmiszercsomaggalkészülnek a szervezők.

A kiemelt akciót adományokkal az eteltazeletert.hu oldalon át lehet támogatni, illetve a 13600-as adományvonalon keresztül, hívásban a 33-as kódot kell tárcsázni, vagy sms-ben a 33-as kódot kell elküldeni a telefonszámra, ez bruttó 500 Ft segítséget jelent.

A Krisna-hívők és az Ételt az Életért az adó 1%-os felajánlásokat is köszönettel fogadja, hosszú távú munkájuk ilyen módon is támogatható: www.egyhazi.hu

Kapcsolódó bejegyzések