Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Alapítványunk 1989 óta rendszeresen szervez nyilvános utcai ételosztásokat mind a fővárosban, mind vidéki telephelyeinken és környékükön. E programunk fő feladatának tekinti, hogy segítse a rászoruló, szociálisan hátrányos helyzetűek étkeztetését Budapesten, valamint Magyarország egész területén.

Népkonyhai étkeztetés Legfontosabb programunk, a városligeti ételosztás, 1989 óta üzemel; minden évben egyre több alkalommal és egyre több adag étellel várjuk a rászorulókat. 2015 óta minden hétköznap több mint 1900 adag meleg étellel, joghurttal, gyümölccsel és pékáruval várjuk a sorban állókat.

Ünnepi ételosztások

Ünnepek alkalmával, mint Húsvét, vagy Karácsony, még jobban fáj az ínség. Ilyenkor különösen szükség van arra, hogy az emberek szervezett jelleggel ételhez jussanak. Mindezek enyhítésére szervezetünk rendszeresen végez ünnepi ételosztásokat, ahol innivaló és meleg étel mellett hidegélelmiszer csomagokat juttatunk a rászorulóknak.

Közösségünk már több mint tizenöt éve minden karácsony alkalmával megrendezi nagyszabású 3 napos Karácsonyi szeretetlakomáját a budapesti Blaha Lujza téren, melynek során eddig naponta több mint 1500 adag meleg ételt, valamint több tonna tartósélelmiszert osztottunk ki a rászorulók között. Ennek az akciónknak igen nagy a médiavisszhangja, így a szegényélelmezés fontosságára irányítja a figyelmet.

Célcsoportunkat elsősorban a leginkább rászoruló, önmagát ellátni képtelen réteg képezi. A sorban állók 70-80%-át olykor gyermekeikkel együtt érkező családok, kisnyugdíjas özvegyek, házaspárok, családi gondok miatt krízishelyzetbe került anyák, valamint létminimum alatt élők teszik ki.

Feladataink megfelelő végzéséhez elengedhetetlen a jó minőségű eszközök.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Expodom Kft.-nek amely gyorsan összecsukható sátrak forgalmazója, azért, hogy az általuk felajánlott kerti sátor segítségével könnyebbé és még eredményessé tehetjük munkánkat a jövőben.

Kapcsolódó bejegyzések