Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Idén sem marad el hagyományos ünnepi ételosztás-sorozatunk, az Országos Karácsonyi Szeretetlakoma. Somogy-megyében is megvendégeljük a rászorulókat.

Noha a járványügyi helyzet miatt a szokásos nagyszabású rendezvények – mint amilyen a Blaha Lujza téri karácsonyi szeretetlakoma – idén elmaradnak, ehelyett azonban több ponton, egyszerre kevesebb ember számára, de országosan mintegy 6500 élelmiszercsomaggal és meleg ebéddel segítjük a nehéz sorsú lakosokat. A hétköznapokon is használt ételosztó pontokon, a családsegítő szolgálatok közreműködésével érjük el a helyi rászoruló lakosságot.

Somogy megyei akciók
December 23-án Horvátkút és Marcali településeken 150 csomaggal és friss ebéddel, december 24-én pedig Somogyvámos faluban a 300 élelmiszer ajándékcsomag mellett 600 adag ebéddel vendégeljük meg a falu teljes lakosságát. Az ételosztás nem csak arról szól, hogy a szegényebb rétegeket elérjük, segítsük és felkaroljuk, egy ősi indiai hagyományt, az ünnep alkalmából való „megvendégelés” szokását is igyekszünk megőrizni.

Országos akciók karácsony derekán
Alapítványunk a Somogy megyei ételosztások mellett 15 Heves megyei aprófalvat látogat meg élelmiszercsomagokkal (december 21-23.), december 24-26. között pedig a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei épületeiben oszt meleg ebédet és csomagokat. Itt a legkiszolgáltatottabb, otthontalan emberekről gondoskodhatunk, így az ebédes tégelyekre egy-egy szeretetteljes ünnepi üzenetet is elhelyezünk majd számukra. Az üzeneteket az egyház jóakarói, támogatói küldték bajba került embertársaiknak, mi csak aközvetítő közeg vagyunk. Az ünnepi akciósorozatot debreceni ételosztásunkal zárjuk december 27-én.

Bár a járvány fizikailag elszigetel minket egymástól, a Krisna-hívők és alpaítványunk önkéntesei azt remélik, hogy lélekben közelebb hozza az embereket egymáshoz. Humanitárius programunk, amit a krízisidőszak alatt még nagyobb erőfeszítések árán végezünk, mint eddig, arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a nehézségek ellenére is fokozott szükség van arra, hogy többet adjunk magunkból a világnak, a környezetünknek, a családunknak, a rászorultaknak, mint eddig. Ez az a törekvés, amivel valóban megváltoztathatjuk a jövőt.

www.krisna.hu

Adományozási lehetőség: www.eteltazeletert.hu

 

Kapcsolódó bejegyzések