Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Maguk a közhasznú szervezetek és önkéntesek is jól tudják, hogy a gazdasági válságnak köszönhetően nőtt a szegénység mértéke Magyarországon, így Karácsony, Húsvét, Gyermeknap, illetve egyéb jeles napok alkalmával kiemelt programokat tartunk az ország különböző pontjain. Az ünnepi időszakok sok család számára együttléttel, pihenéssel és lakomákkal telnek, míg mások számára az anyagi nehézségek miatt mindez nem adatik meg. Ezek a napok különösen nehezek sok család számára, hisz az iskolaszünet során több gyermek az óvodai és iskolai étkeztetés hiányában otthon már nem jut megfelelő mennyiségű élelmiszerhez, az étkeztetés egy-egy hosszú hétvégén pedig még nehezebb a szülők számára. Mindemellett az ünnepi időszak során való nélkülözés érzelmileg is megterhelő lehet. Ebben szeretnének támaszt nyújtani.

Országos Karácsonyi szeretetlakománk több megyében, közel 20 helyszínen zajlik, s összesen 6-7000 adag ételt szolgálunk fel ilyenkor. Programunk Budapesten minden évben a Blaha Lujza téren, december 24-25-26-án került megrendezésre. Mindhárom nap 1200 adag meleg ételt, teát, indiai édességet, és egy gazdag élelmiszercsomagot osztottunk szét a több zsák meleg ruha, és a szellemet is tápláló, vallásos irodalom mellett. A Karácsonyt megelőző s követő napokban kiemelt osztást tartunk más vidéki nagyvárosokban is pl. Debrecenben, Egerben, Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon is.

Ünnepi akcióink alkalmával az élelmiszerek mellett ruha- és játékosztást is szervezünk, amelyhez a lakosság segítségét, adományait is nagy örömmel fogadjuk. Reméljük, a nagytakarításkor, selejtezéskor kiszelektálásra került jó minőségű játéktárgyak és ruhaneműk nem a szemétbe kerülnek, hanem tisztított állapotban eljuttatják nekünk, hogy továbbíthassuk azokat.

A karácsonyi ételosztást hírességek, művészek, zenészek, sportolók is több éve segítetik. Falusi Mariann Pa-Dö-Dő jelenléte még a legkisebbeknek is nagy örömet okozott. Fischer Iván karmester saját gyermekeit hozta el az ételosztásra, mint elmondta példamutatásból, azért, hogy megértsék, megtanulják, a karácsony az adásról szól, nem pedig arról, hogy kapunk valamit. Laár Andrást és Selmeczi Tibort szemlélve megérthettük, hogy minden élethelyzetben a legfontosabb a humor, amely fokozza az ember erejét és élni akarását, de jelen volt Huzella Péter zeneművész, Németh „Nyiba” Sándor olimpikon és Nagy Tibor K-1 világbajnok is. Ezúton is köszönjük a segítségüket, és hogy jelenlétükkel támogatták az önkéntességet hazánkban!

E programunk kb. 80 önkéntest mozgat meg a téli időszakban, és felhívja a figyelmet az egymás iránti tolerancia és együttérzés fontosságára. Önkénteseink szeretnék elérni, hogy rendkívüli társadalmi összefogás jöhessen létre embertársaink önzetlen segítésére. Arra bíztatjuk a támogató, adakozni vágyó embereket, hogy adományukat ezekben a napokban maguk osszák ki, így személyes kapcsolatba kerülhessenek más, nehéz sorsú emberekkel, s így kialakulhasson közöttük egy minden nehézségen átívelő, őszinte, segítő kommunikáció.

Kapcsolódó bejegyzések