Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Október 18-án, szombaton 12 órától több egyház egymással karöltve oszt ételt a rászorulóknak a Blaha Lujza téren.

Az Ételt az Életért Alapítvány a világ hatvan országában oszt ételt, évente több millió tál meleg ebédet juttat a rászorulóknak, ezért fontosnak tartjuk azt, hogy az Élelmezés és a Szegénység elleni közdelem Világnapján külön felhívjuk a figyelmet a hazánkat is sújtó szegénységre és a másokról való gondoskodás fontosságára. Október 18-án délben rendszeres ételosztó helyszínünkön, a Blaha Lujza téren ezért ismét nagyszabású ételosztásra kerül sor. Az akció keretében a megszokott módon 1300 élelmiszercsomaggal és 1500 adag meleg étellel ajándékozzuk meg a nehéz sorsú családokat, időseket, fedél nélkü élőket.

A mostani alkalom különlegessége az, hogy ezúttal az akcióhoz a Krisna-hívők mellett több felekezet is csatlakozik. A világban többfelé vallási háborúkat, konfliktusokat látunk kibontakozni, mi azonban úgy gondoljuk, a vallásoknak több területen is össze kéne inkább fogniuk az emberiség jövője érdekében. Fontosabbnak látjuk a különböző vallási felfogások közötti hasonlóságok és párhuzamok hangsúlyozását, mint a különbségek alapján történő ellenségeskedéstés diszkriminiációt. Az Istentől eredő különböző szentírások egyik közös üzenete az elesettekről való gondoskodás, embertásraink támogatása, a könyörületesség és az együttérzés kimutatása, ezért ezen a területen jó lehetőségek kínálkoznak az együttműködésre. Ezért azt kezdeményeztük, hogy több egyház egymással karöltve tegyen a szegényekért egy közös ételosztás keretein belül ezen a napon.

A résztvevő egyházak a segélyakciót mind személyes jelenlétükkel, mind pénzbeni vagy élelmiszer-adományaikkal támogatják. A kezdeményezéshez folyamatosan csatlakozó egyházak között megtalálhatjuk  a Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandalát, a Magyarországi Karma-kagyüpa Közösséget, a Magyarországi Muszlimok Egyházát, a Magyar Iszlám Közösséget, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, és az ötletgazda Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szintén csatlakozott az akcióhoz, ők mozgó orvosi rendelő biztosításával segítik a résztvevők egészségügyi ellátását.

Október 16. és 17. a Szegénység elleni küzdelem valamint az Élelmezés Világnapja, amelyet az ENSZ 1979-ben magyar kezdeményezésre nyilvánított világnappá. Hatására a világban tapasztalható borzalmas mértékű éhezés 10%-kal csökkent, vagyis az emberiség 10%-át sikerült az évtizedek során stabil, a legalapvetőbb létminimum életszínvonaláig emelni azáltal, hogy a gazdaságilag fejlettebb országok a segélyszervezetek munkáján keresztül elkezdték a fejlődő országokban élőket támogatni. Elsősorban tiszta ivóvízzel, élelmiszerrel és persze orvosi ellátással segítették őket. Ez egyfajta erőforrás-kiegyenlítést jelent a Föld különböző pontjai között, azonban a munka még korántsem ért véget, mert jelenleg is mintegy 842 millió éhező él szerte világunkban (2012-es adat) – de egyesek szerint az éhezők száma eléri az egymilliárd főt.

 

Kapcsolódó bejegyzések