Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Világméretű egyházként kötelességünknek tartjuk, hogy a keleti vallásfilozófia elméleti és gyakorlati bemutatásán kívül embertársainkat karitatív úton is segítsük.

A Krisna-hívők humanitárius programját 1974-ben Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda alapította, amikor MáyáÁpurban arra lett figyelmes, hogy a templom háta mögött kisgyerekek hadakoznak az ebédmaradékok megszerzéséért. Mivel a vasinava világvallás egyik alapvető erkölcsi elve a könyörületesség, PrabhuÁpáda ekkor arra kérte tanítványait, hogy vállaljanak felelősséget a rászorulók étkezési problémáinak megoldásáért, s hogy a világ Krisna-templomainak tíz kilométeres körzetében ne legyen éhező ember. „Jöjjön az egész világ, mi mindenkit megetetünk!”- mondta.

A Krisna-hívők világszerte várják vendégeiket nyilvános ételosztásaikon. A Food for Life (FFL), vagyis „az Ételt az életért” nemzetközi program a gyors fejlődést követően jelenleg 6 kontinensen, több mint 60 országban, 1000 önkéntes segítségével, az évtizedek során 100 milliónál is több adag ételt juttatott a nélkülözőknek. Világszerte ingyenkonyhákat, mozgókonyhákat, étel-házhozszállító szolgálatokat, és sok egyéb tevékenységet folytat és üzemeltet, s így a naponta kiosztott ételek adagszáma meghaladja a százezret.

A Krisna-hívők a katasztrófa sújtotta területeken is megsegítik a károsultakat. Ez történt az 90-es évek közepén Groznijban és Szarajevóban is, ahol a hívők életüket kockáztatva segélyezték az állampolgárokat. 1997-ben a lengyel és cseh fővárost egyaránt árvíz sújtotta, s ez újabb lehetőséget kínált ottani önkénteseinknek. 2001-ben, az eddigi legerősebb, gujarati földrengésben az embereket több tonnányi rom temette maga alá. Missziónk önkéntesei átmeneti kórházat és ételosztó sátrat létesített a helyszínen. Az akbáziai harcok idején a szerzetesek gyakran életveszélyes körülmények között szállítottak forró kását a lakosságnak. A 2006-os szökőár, a Haitit ért pusztulás, 2010-es a pakisztáni ár, és még ide sorolhatnánk számos hazai szerencsétlenséget – mind-mind olyan esemény, ami megérinti és megmozdítja önkénteseink tömegeit. Mindezekről, és hazai ténykedéseinkről a következő oldalak részletesen is beszámolnak.

Kapcsolódó bejegyzések