Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A Lengyelországban minden évben megrendezésre kerülő háromnapos fesztivál ételosztásán önkénteseink jóvoltából idén 38 tonna tartós élelmiszer felhasználásával közel 200.000 adag meleg ebéd, gyümölcs és édesség került kiosztásra a fesztiválozó fiatalok között.

Elérkezett a föld legnagyobb, ingyenes ételosztással egybekötött zenei rendezvénye, a július 30-tól augusztus 1-ig tartó híres Lengyel Woodstock Fesztivál, Kostrzyn városában. A hatalmas terület gyorsan megtelt, közel egymillió ember érkezett szerte a világból barátokkal és mindenféle színárnyalatban pompázó sátrakkal.

A nemzetközi Ételt az Életért segélyszervezet ’Ételt a Békéért’ programjának keretében rengeteg országból csatlakoztak önkéntesek a nagy eseményhez, többek között magyar, orosz, ukrán, amerikai, angol, indiai, chilei, kínai, horvát, belga, francia – a felsorolásnak se vége se hossza – népcsoportok tették színesebbé a fesztivál palettáját. Feltöltekezve az országok együttes szeretetének erejével, a lelkes nemzetközi csapat eltökélten vetette bele magát a konyhai és ételosztási feladatok munkálataiba, ennek eredményeképpen, a rendezvény ideje alatt közel 200.000 tányér édességet is tartalmazó indiai menü került kiosztásra. A helyszínen 2 hatalmas üstben készültek az ételek, de párhuzamosan 5 konyhán végezték a háttérmunkát. Az ételosztás persze csak egy csepp volt a fesztiválon nyújtott sok egyéb krisnás program mellett.

A gigantikus rendezvényt megelőző napokban a Krisna-hívők számos meghívót osztottak ki a több tízezer m2-es bekerített területen tábort vert fiatalok között, amely a „Krisna Békefaluja” felirattal ellátott sátorkomplexumhoz invitálta a tartalmasabb eksztatikus kikapcsolódásra vágyó jelentkezőket. A faluban öt hatalmas feldíszített indiai Ratha Játrá szekér és különféle érdekes programok, köztük mantra jóga bemutató, könyves stand, kérdések és válaszok workshop, hagyományőrző indiai díszítő arcfestés (gopi pöttyök) és egész napos vidám produkciókkal teli nagyszínpad várta az érdeklődőket.

Minden nap zenei kísérettel vonultak végig a fesztivál területén, ilyenkor a felszabadult fiatalok spontán csatlakoztak a menethez, együtt énekeltek, táncoltak pusztán a zene öröméért. Menet közben számos kitartó követő is akadt, akik visszakísérték a felvonulókat a ’Béke falujába’, ahol még több tradicionális indiai hangszerrel kísért zenés programban vehettek részt. A fergeteges hangulatot újabb ételosztás követte és ez így folytatódott minden egyes nap!

1461467_10204520833163788_2615777083656306002_n

A fesztiválokon zajló ételosztások célja minden esetben elsősorban az ártalomcsökkentés, hiszen a gyakran féktelen hedonizmusba, alkohol- és szerfogyasztásba torkolló események során nagy szükség van a tiszta ételekre, tiszta tudatra, és olyan emberek társaságára, akik alternatívát tudnak nyújtani a józan, célravezető kikapcsolódásra. A kiosztott vegetáriánus ételek nemcsak egészséges finomságok, hanem Istennek felajánlott, megszentelt, úgynevezett lelki ételek, amelyek a test táplálása mellett a lélek elégedettségére is szolgálnak.

A boldogságtól ragyogó arcok látványa minden fáradságért kárpótolta az erőfeszítést. Visszatekintve elmondható, hogy akik a Krisna-sátornál jártak, azok sok szempontból gazdagabban térhettek haza.

A fesztiválról készült videó: In Full Swing

Kapcsolódó bejegyzések